this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Mr Moral

Majistern Ă€r Ă€r sĂ„ hjĂ€lpe mig Gud inte klok – och inte tror jag pĂ„ Gud heller. Han skriker och han vrĂ„lar och kastar sig pĂ„ golvet i fosterstĂ€llning och grĂ„ter utan slut sĂ„ snart nĂ„gon som inte spelar i ett italienskt fotbollslag fuskar sig till fördelar pĂ„ planen.
Det fÄr bara de göra som spelar i Serie A eller harvar tröstlöst i botten av den stolta svenska Superettan. Allra helst ska man heta Totti men det gör nÀstan bara Francesco och Majisterns son.
I brist pĂ„ bĂ€ttre fĂ„r dĂ€rför Emil duga. Karlsson. Med nummer 14 pĂ„ ryggen och ÖIS klubbmĂ€rke pĂ„ bröstet.
DĂ„ fĂ„r man fuska hur mycket som helst: dĂ„ Ă€r det rent av ÖNSKVÄRT att man fuskar. Spottar en underlĂ€gsen motstĂ„ndre i ansiktet och filmar sig till en straff för att överleva i Superettan.

totti3

Det gĂ„r ocksĂ„ bra att filma sig till en frispark eller annan fördel om man spelar i det svenska landslaget och jag har aldrig sett en fotbollsspelare som fuskar och ‘beter sig’ mer Ă€n Zlatan.

glenn

Majistern talar nÀstan lika mycket om moral och vÀrdighet som han babblar om Gud och den dÀr gÄngen nÀr Jesus var pÄ en berusad weekendresa till Rom. Men han upphöjer endast sin egen uppfattning till Moral: alla andras Àr omoral.

Enligt Majisterns snedvridna sÀtt att se Àr det tillÄtet ja rent av legitimt för en sÀmre fotbollsspelare att fuska Àn för en med stjÀrnstatus. Har det att göra med hur mycket pengar spelaren tjÀnar ocksÄ? I sÄ fall kan det hÀnda att Emil kommer undan med mord frÄn elva meter.

I konsekvens med detta mÄste Majistern ocksÄ anse att en idrottsman utan tillrÀcklig talang och förmÄga har rÀtt att anvÀnda annars otillÄtna preparat för att hÄlla jÀmna steg med de allra bÀsta. För att allt annat vore orÀttvist. Jag Àr övertygad om att Majistern Àr rÀtt ensam om en sÄdan synpunkt.

armstrong3

Det Ă€r uppenbart att Majisterns förvirrade resonemang om begrepp som vĂ€rdighet och moral speglar hans eget avspĂ€nda förhĂ„llande till sĂ„dana saker. Alla tjuvknep Ă€r tillĂ„tna och rent av BERÖMVÄRDA sĂ„ lĂ€nge de gagnar honom sjĂ€lv.
Moral var inte ordet. Dubbelmoral, ska det vara. Okej. Tredubbel, om du vill. Majistern Àr en riktig rÄtta!

UtifrĂ„n den kriminelles synpunkt fĂ„r man nog hĂ„lla med om att ett brott Ă€r misslyckat först nĂ€r det upptĂ€cks. För övrigt kan ingenting Majistern skriver “vara vĂ€rt att minnas”.

PS. MissförstÄ mig rÀtt: INGEN fÄr fuska! Inte ens Emil och inte Bob och inte Lance. DS.

madman