this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Motljus för det mesta

Jag Àr som folk Àr mest: mina intressen Àr allt som gör livet lÀtt och lustigt. Jag gillar livets goda bÀst.
BÀrplockning och brödbak. Dansband och dragkamp. Bingolotto och Bonde söker fru. Den kvinna jag söker bör ha motsatta intressen för att kompensera tristessen i min slÀtstrukna vardag.
Min musiksmak omfattar det mesta frĂ„n Edvard Persson till Siwan och Roger Pontare. Pernilla och Perelli och Östen me’ resten. Jag har samtliga Nora Brockstedts inspelningar pĂ„ 78-varvare. Och alla 680 program med Sigge och Frukostklubben. Bibi Johns. Om nĂ„n kommer ihĂ„g henne Ă€nnu?
PĂ„ bio föredrar jag svenska folklustspel frĂ„n 30-talet: Sigurd WallĂ©n och Fridolf Rhudin och sĂ„dana. Pojkarna pĂ„ Storholmen och Springpojkar Ă€r vi allihopa. Landstormens lilla lotta. Med Åke och Sickan. Julia CĂŠsar och Kulörten och Dagmar Ebbesen gĂ„r ocksĂ„ an. Kajan Hjelm: 40-talets coolaste springschas. Han som alltid störtade med bĂ„gen i Götgatsbacken men Ă€ndĂ„ levererade varorna i tid. Alltihop i svartvitt, förstĂ„s. SĂ„ dĂ€r solkigt och sjaskigt som livet ocksĂ„ kan vara ibland. Motljus för det mesta: sĂ„ att man inte ser nĂ„got. Privatspanarparet kapten John och Kajsa Hillman nĂ€r de löser mordgĂ„tor bland godsĂ€gare och mannekĂ€nger platsar ocksĂ„ bland mina favoriter.
Vi hemslavinnor och Augustas lilla felsteg: kanske de bÀsta svenska filmerna nÄgonsin?

BÀst pÄ bio?

Jag missar aldrig tipslördag i fyran. Jag tittar i pippiperuk och nÀtundertröja. PÄ söndagar Àr det Thomas TÄget och Svamp-Bob Fyrkant i samma kanal som gÀller. Körslaget och Kenodragningen. Blytungt.
Ibland unnar jag mig ett glas vin till helgen. Ett litet. PÄ balkongen. Om vÀdret tillÄter. I varje fall var tredje vecka. Men aldrig mer Àn ett. Man vill ju inte hamna pÄ bÀnken med de andra boysen.