this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Morberg is missin’

I Uppsala kan du gÄ i Pelle Svanslös fotspÄr i grÀnderna kring Carolina Rediviva och Engelska parken och lÀra dig allt om Pelle och GrÀddnos och Elaka MÄns och hans bÄda betjÀnter Bill och Bull och Feta Trisse och Gullan frÄn Arkadien och Murre frÄn Skogstibble med flera fÀrgstarka personligheter.
Och om du gĂ„r i Per Morbergs fotspĂ„r sĂ€ger Aftonbladet att du kan bli mĂ€sterkock. Bara det att jag inte förstĂ„r var Per kommer in i bilden och var han promenerar förbi, för nĂ€r jag lĂ€ser artikeln möts jag endast av flottiga erbjudanden om olika kurser i matlagning som jag kan gĂ„ om jag vill lĂ€ra mig att steka strömming med hĂ„ret och vispa Ă€gg med fingrarna. SĂ„ dĂ€r avspĂ€nt berusat som du mĂ„ste vara om du vill kalla dig ‘mĂ€sterkock’.

Indisk veggomat och libanesisk mannagrynskaka (med magdans!) och barnmat pĂ„ italienska stĂ„r pĂ„ menyerna och om du inte nöjer dig med att bara laga kan du lĂ€ra dig tillverka ocksĂ„. Korv, till exempel, och nĂ€r du har pröjsat 750 kronor fĂ„r du traska hem med “tvĂ„ till tre kilo korv” sĂ„ att du kan bjuda dem dĂ€r hemma ocksĂ„.

GÄr ocksÄ an

Riktiga grabbar gĂ„r stora styckningskursen pĂ„ Restaurangakademien för 2 295 kronor. DĂ€r fĂ„r du veta hur du ska stycka ditt lamm och din hummer pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt och Ă€ven lĂ€ra dig “knivteknik”, vilket jag tĂ€nker kan komma vĂ€l till pass i de illa upplysta grĂ€nderna i Maracaibos hamnkvarter dĂ€r det hĂ€nder att jag vistas i lika brĂ„dskande som ljusskygga utrikes Ă€renden.
Fast jag vet inte. Jag brukar alltid köpa lammet styckat och hummern klarar jag sjÀlv och varför ska jag stÄ dÀr och trassla med fjÀlster och korvhorn nÀr det finns fÀrdiga stockholmare att köpa?

Men som sagt: inte ett spĂ„r efter Per. Inte ens en skymt av den dĂ€r lille frĂ„n Uppsala som alltid har ungarna med sig… vad Ă€r det han heter… AĂŻoli?

OcksÄ spÄrlöst försvunnen