this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Mellanöl och ett spöke som skriver

Var kan jag protestera någonstans? Finns det någon ombudsman för den som inte har sniffat thinner och terpentin och snott moppar och druckit mellanöl och rökt hasch när han var tio och bodde med föräldrarna i slummen?
Min mamma har varit död i ett halvsekel snart och ingen annan i min släkt som är äldre än jag lever heller längre. Det finns ingen jag kan anklaga för att inte jag också var ett rötägg och en skithög när jag växte upp.
Men om det fanns en ombudsman för oss som inte var värstingar och betedde oss som idioter när vi var små kunde jag kanske kunde få lite postum upprättelse i alla fall?
Sitta i soffan och dricka skumpa hos malliga Malou och sedan bli ihop med tre programledare på TV4 efter varandra och bokförlagen ställer sig i kö för att få publicera den mörka berättelsen om min snövita uppväxt med de andra i frack på Hopplöshetens udde.
Det spelar väl ingen roll om det inte hände så mycket rafflande och ruskigt då: jag kan väl hitta på som alla andra? Lena Katarina Swanberg spökskriver, för jag är så dålig på att stava.

Swanberg spökar?