this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Lycklig idiot – med huvudet under armen

“Det finns en förlegad myt om Italien som ett land o totalt förfall, ständigt i kris och i kaos. Nästan allt är fel med den myten.”
Och ändå. “Den meningslösa terrorismen har kommit till Rom. Igår sköts två carabinieri av en deseprat man utanför det parlament som just hade samlats för att välja en ny regering efter Italiens kaosval i februari.”

“För det första är Italien inte ETT land utan flera.” I varje annat sammanhang uppfattas dock Italien som ETT land och inte många. Det har det gjort i mer än 150 år nu. Och inte alla skåningar förstår pitemål heller.

garibaldi

“En stad som Turin och en stad som Neapel har väldigt lite med varandra att göra.” Som NYC och LA i USA med andra ord. Som Gällivare och Gislaved.

“Med åren måste jag erkänna att jag kommit att älska det något mer organiserade norra Italien.” Fascimens och Berlusconis och Lega Nords Italien: det är grejer för en svartrock, det!

“Ingen vet vem jag är här.” Det är nog en förfärlig tur för Majister sop aka självgod och pösmunk.

“Man ska inte överdriva sin egen betydelse. De flesta i Sverige vet inte vem jag är heller, och vet vem jag är, så bryr sig väldigt lite om det.” Vår flerfaldigt prisbelönte etc har uttalat sig. Eller blev det några öl för mycket ur flaskor på en liten bar före sänggåendet efter matchen i går?
Varför bor Majistern alltid på hotell i ‘världsklass’? Räcker det inte med första klass? Eller rent av andra klass?
En gång bodde jag i en månad på ett lopphotell i Paris för två franc natten. Det gick bra, det också!
Så där som Majistern håller på är det bara uppkomlingar som beter sig. Så som svennar gör: den elitistiske och folkföraktande Majistern hörde bättre hemma bland köphysteriska skånska tanter i anusfläckiga mysbyxor i Ullared än i Turin!

birro4

“Men jag förändras av det. Bara tanken på att de kanske vet vem jag är plågar mig. 1. Vet dem? 2. Om de vet, gillar de det jag gör, eller inte.”
Svar 1: Vem vet om dem vet? Svar 2: Med största sannolikhet inte.

“Jag bedöms utifrån mig själv, hur jag beter mig, om jag är vänlig, glad, godhjärtat, generös.” Man bedöms EFTER hur man beter sig etc. Och den som bjuder hela baren på bärs blir gärna allas favorit. I alla fall för stunden.
Det drabbar ingen fattig heller: det dras ju ändå av på kortet efteråt.

“På något sätt känns det som om jag är bestämd att faktiskt leva här. Det är inget romantiskt svärmeri för det italienska, det handlar mer om att det finns ett öde som handlar om att jag ska bo här nere.”
Jag sa ju det: birra kan vara förrädiskt, särskilt för den som inte vet hur man gör.

birra

“Det finns ett hav i mig som stormar och piskar.” Ojojoj! På med flytvästen, för säkerhets skull! Jag har hört att man kan drunkna i öl också. Snorre berättar att kung Fjölner gjorde det när han var på gästabud hos kung Frode på Själland.

“Allt det som reter mig i Sverige, cynismen, självgodheten, ateismen, all vulgaritet.”

“Men sedan kan jag sakna Långholmen, sakna svenska sommarkvällar, knäckebröd, det svenska språket inte minst, och att det inte är så trångt överallt.” Just det, en människa med ett hav i sig som stormar och piskar och beter sig måste ha svängrum när brottsjöarna blir för många!

“Att många förlorat sina jobb och har det svårt ekonomiskt fråntar dock inte människor ansvaret att bete sig anständigt i varje givet läge i livet.”
Hur ‘anständig’ var Majistern när han fuskade sig till bidrag och stal rikskuponger av morsan för att köpa Baileys för som han säger att han drack till frukost varje dag för att idolen Krille P gjorde det? Baileys? Är inte det lite grand i stil med O’Boy?

Majistern blir bara mer och mer oanständig och jag mår mer och mer illa när jag läser den satans skitstöveln! Och Bladet publicerar! Vill chefredaktören och ansvarige utgivaren Thomas M vara vänlig och krypa fram ur kloakbrunnen på Gjörwellsgatan i Stockholm och förklara varför? Det finns väl för fan NÅGON stake i karl’n!

Annars ska jag när jag träffar Ivar och Carl-Adam och Sigge Ågren och kanske Per Wrigstad och Bosse Strömstedt också och berätta hur illa det är ställt på Bladet i dag! Jag lovar att de skulle vända sig många varv i sina gravar då! Kanske slutade de aldrig att snurra?

Om jag var Italienska Statens Turistbyrå på Norrmalmstorg i Stockholm skulle jag genast förbjuda Majistern att sprida sådana lögner om landet som han ideligen gör!
Snart kommer ingen att vilja åka dit mer. Och de som gör det blir bara förbannade när de upptäcker att inte ett ord av det Majistern har sagt var sant! Kanske kommer de och kräver pengarna åter?