this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Med en disktrasa i knoppen

“ [
] som hotar att svĂ€mma över om man inte lyckas strutera den.” Ja, definitivt.

“Jag har aldrig haft nĂ„gra högre tankar om mig sjĂ€lv. Jag bĂ€r mina Ă€rr som medaljer. Jag hĂ„ller hela tiden vĂ€rldens ondska en armlĂ€ngs ifrĂ„n mig med shjĂ€lp av skrivandet.”
FortsÀtt med det, din idiot. Kom inte tillbaka förrÀn du har lÀrt dig stava ocksÄ de enklaste ord. Tills dess gör du bÀst i att hÄlla dig pÄ lÀngre Àn armlÀngds avstÄnd. Mycket lÀngre.

“Jag stĂ„r för allt jag gjort. Eftersom jag lĂ€rt mig av mina misstag.” Hahaha! Ojojoj! Och alla hĂ€starna nere pĂ„ gatan grĂ„ter!

“Det vĂ€rsta Ă€r inte att vara en idiot. Det vĂ€rsta Ă€r att fortsĂ€tta vara en idiot tusen gĂ„nger om.” Och Ă€nnu vĂ€rre Ă€r det att vara en idiot tiotusen gĂ„nger om. Varje dag.

“En enda sak Ă€r jag bra pĂ„. Jag kan skriva.” Vad har du fĂ„tt det ifrĂ„n? Vem har lurat i dig det? Sanningen Ă€r den rakt motsatta: du kan inte stava och inte formulera ens den enklaste mening korrekt. Du Ă€r en totalt talanglös trĂ€skalle som har missförstĂ„tt allting av vad ett sprĂ„k handlar om. ArmlĂ€ngs?!
Vad har du i huvudet egentligen? Sockervadd eller en vÀl anvÀnd wettexduk?

disktrasa

“Det Ă€r nu ingenting jag dagligen gĂ„r runt och berömmer mig för. Jag smeker inte mig sjĂ€lv framför spegeln. Jag kollar inte ner pĂ„ dass efter att jag varit dĂ€r. Att skriva Ă€r mitt yrke. ” Men vafan??

“Du lĂ€ser detta för att du tycker om att fĂ„ dina egna kĂ€nslor förklarade för dig.” Absolut inte. Om jag lĂ€ser nĂ„got alls, Ă€r det av alldeles andra skĂ€l. För övrigt Ă€r jag fullt kapabel att förklara ‘mina egna kĂ€nslor’ för mig sjĂ€lv och jag behöver inte alltid skriva ner dem heller: det gĂ„r bra Ă€ndĂ„.

“Skrivandet handlar inte om att skryta om vilka skolor man gĂ„tt pĂ„ eller vilka polare man har.” Och ingen droppar namn pĂ„ kvartskĂ€ndisar mer Ă€n du pĂ„ Kvitter. För det mesta vill man bara sparkas: Horace vinkade tillbaka!

“Som Zlatan sade en gĂ„ng: Det Ă€r Kalle Anka nivĂ„ , och det Ă€r inte min nivĂ„â€Šâ€ Se dĂ€r, en jubelidiot till med samma skrĂ€mmande frĂ„nvaro av sjĂ€lvinsikt som du! BegĂ„vningen verkar vara av lika förfĂ€rande lĂ„ga kvalitet ocksĂ„.
Zlatan kan i alla fall skylla pÄ att han har nickat för mÄnga bollar. Det kan inte alla göra.

“Du lĂ€ser detta med högt stĂ€llda förvĂ€ntningar. Och med all rĂ€tt. Skrivandet Ă€r ett hantverk. Mitt yrke handlar om att lyckas sĂ€tta ord pĂ„ det du kĂ€nner innan du lyckats göra det sjĂ€lv. Du ska kunna lita pĂ„ att jag sköter mitt jobb.”
Herregud, det mÄste finnas nÄgon instans Àven pÄ Bladets redaktion som kan ingripa nÀr vansinnet galopperar alldeles: FörvÀntningar! Med all rÀtt! Innan du lyckats göra det sjÀlv! Lita pÄ!!

“Jag Ă€r glad att jag Ă€r en löjlig supporter som halkat in i finrummet. Det finns bara jag. Och sĂ„ finns du. Vi Ă€r i samma rum.” Finrummet? DĂ€r tror jag inte att jag vill vara, och sĂ€rskilt inte med vĂ€rldens största knasboll.
Jag med mina opolerade manér ocksÄ: direkt frÄn drÀngstugan. Förra gÄngen jag hade förirrat mig in i en sÄdan miljö Äkte jag omgÄende ut pÄ öronen. För att jag hade snutit mig i damastdsduken!

Jag gÄr pÄ en ball fest i stÀllet och dricker för mÄnga svala drinkar medan jag viftar vÀrldsvant med mitt inplastade presslegg. Jo, det stavas sÄ, och inte pÄ nÄgot annat sÀtt.

mojito