this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Lugnande besked

Andromedagalaxen, som Àr vÄr nÀrmaste granne i vÀrldsrymden, rör sig mot Vintergatan med en hastighet av svindlande 402 000 kilometer i timmen eller samma hastighet som krÀvs för att resa frÄn jorden till mÄnen pÄ en timme.

En dag kommer de bÄda galaxerna att krocka, men det Àr ingenting du behöver bekymra dig om i ögonblicket: den amerikanska rymdflygstyrelsen NASA meddelar att detta inte kommer att intrÀffa förrÀn om fyra miljarder Är.
Det Àr vÀldigt lÄngt tid, sÀrskilt om man tÀnker pÄ att jorden Àr ungefÀr lika gammal som ett kylskÄp: det vill sÀga cirka 4,5 miljarder Är.

Andromeda befinner sig Ànnu 2,5 miljoner ljusÄr bort men nÀrmar sig hela tiden vÄr galax pÄ grund av gravitiationen frÄn den osynliga mörka materia som rymden bestÄr av.

NASA lÀmnar ocksÄ det lugnande beskedet att vi som fortfarande lever dÄ inte behöver vara oroliga: jorden och solen kommer att överleva smÀllen, bara det att solen och kanske vi ocksÄ kommer att hamna pÄ en annan plats i Vintergatan och efter ytterligare tvÄ miljarder Är har de bÄda galaxerna smÀlt samman till en enda och sedan fortsÀtter allt som vanligt igen.

Det Àr skönt att veta: jag har lÀnge legat sömnlös och grubblat över hur det ska gÄ en dag med vÀrldsrymden och alla mÀnniskorna med sina huslÄn och amorteringar och trisslotter och hur ska det bli med Melodifestivalen i framtiden?

Kommer alltid att finnas