this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Life is a strange place

NÀr jag skulle premiÀrmala i min nya frukostleksak fungerade sÄ klart ingenting.
Det gör det aldrig nÀr jag hÄller pÄ.
Jag tror att det Àr för jag Àr född den fjÀrde november som Àr den jÀvligaste dagen pÄ hela Äret och nÀr ett krig fortfarande pÄgick.
Först skulle pepparkornen ner i ett litet hÄl med en pinne mitt i som bara var i vÀgen. Men nÀr jag hade krupit runt en timme pÄ köksgolvet och hittat alla rymlingarna frÄn pepparkornsförpackningen och slÀngt dem i soppÄsen och klivit i skorna och gÄtt till ICAbutiken tvÀrs över torget dÀr jag bor och förresten Àr det inget torg heller utan mer en parkeringsplats och köpt en ny pÄse svartpeppar och hittat en liten tratt jag har i en kökslÄda nÄgonstans gick det genast bÀttre.

So far so good. Trodde jag.
Men nu Àr det sÄ att man ska vrida the biggest element clockwise, och eftersom jag Àr vÀnsterhÀnt och dÀrför gör allting med vÀnster tass utom att skriva för det fick jag högst handgripligen lÀra mig av med nÀr jag började i skolan för sextio Är sedan för dÄ fick man inte vara vÀnsterhÀnt och dÀrför slog en lÀrarvikarie i skolan dÀr jag gick av fingrarna pÄ min vÀnstra hand med en sÄdan dÀr jÀtttestor linjal som bodde ihop med den svarta tavlan pÄ den tiden men jag gör fortfarande allting annat med vÀnster hand och dÀrför blir clockwise counter clockwise för mig nÀr jag vrider men nÀr jag kom pÄ det gick det genast bÀttre och nu funkar min Muuto Salt & Pepper mill hur bra som helst.

VikarierötÀgget blev aldrig lÀrare sedan efter att min mamma hade lagt sig i men jag gick med en vÀnstertass i gips i ett halvÄr efterÄt.
Det gick till sÄ dÄ, och pÄ den tiden var C inte pÄtÀnkt Ànnu. I dag sticker nioÄringar en kniv i magistern i stÀllet. Better or worse? Beats me.

Jag tror att mina hjÀrnhalvor bytte plats den dÀr gÄngen för sextio Är sedan nÀr jag mÄste lÀra mig skriva med fel hand: vÀnster blev höger och tvÀrtom. Det Àr dÀrför jag alltid gör allting baklÀnges och tvÀrtom mot vad alla andra gör.
Jag tycker att det Àr rÀtt lattjo, men det Àr det nÀstan inga andra som tycker. SÀrskilt inte kvinnor, har jag mÀrkt. Life is a strange place.

Bröderna Ivarsson Osby Original