this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kul killar på Kapitolium

Just precis. Så sant som det är sagt. I Italien studsar Bollen överallt och bemöter vänliga människor värdighet med värdighet. Alltid.
Vad ska vi med andra människor till? När det finns italienare? Engelsmän och tyskar och danskar med flera sekunda nationaliteter: gå och dränk er. Jänkare med och ryssar är bara ett jävla kommunistpack allihop och om de där äckliga fransmännen med sin äckliga mat ska vi bara inte tala.

‚ÄúItalien en vanlig tisdag. Fotboll √∂verallt. V√§nliga m√§nniskor som trots kris och el√§nde alltid bem√∂ter v√§rdighet med v√§rdighet. I g√•r hade vi en ledig dag jag och Hussfelt. Vi √•t mat hela tiden.‚ÄĚ

Nej, italienare ska det vara: de enda i hela världen som räknas. Uppträder alltid med varsam och sublimt kolsyrad värdighet. Som Benito och Berlusconi. Som Commodus och Caracalla.
Min romerska kejsarfavorit är Caligula. Ingen kejsare har blivit mer nedsvärtad än han av eftervärlden. Men det är så klart bara elakt förtal och ondsint sliddersladder av skvallerbyttor som Suetonius och döddansaren Dio Cassius: så jävlig som Caligula framställs kan ingen människa vara.
S√§rskilt inte en person med s√•dan f√∂rfinad humor att han utn√§mner sin h√§st Incitatus till konsul. √Ąn sen? Min hund skulle passa utm√§rkt som svensk bist√•ndsminister.

Caligula levde ett kort och skulle jag tro rätt tragiskt liv. Kanhända var han sin tids… Michael Jackson?

caligula1

caligula2

caligula3

caligula5

caligula6