this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kompakt som mahogny

Majistern sÀtter vÀrldsrekord i kompakt dumhet varje dag: det vet jag ingen annan som gör! Den dÀr grekiska tanten eller om det Àr frÄn RumÀnien hon Àr ger jag inte heller mycket för: hon stÄr mest i en myrstack och fÀktar förgÀves efter mygg i motvind.
Det mesta jag vet om fröken Pascalidou Àr att hon vurmar för stÀderskor och taxichaufförer och rinkebysvenskar fast hon bor med alla andra Àckliga kulturelitister pÄ skitfega Södermalm nu och Àr vÀrldsledande expert pÄ brasiliansk fotboll och den (obefintliga) grekiska ekonomin.
Och nu har hon frĂ€ckheten att snylta pĂ„ Majisterns affĂ€rsidĂ©: lidandet som konstform. Höjden av okollegialitet (om ett sĂ„nt ord finns) oss ‘journalister’ emellan. Och Majistern som skrev till henne sĂ„ sent som i vintras för att höra efter om fröken Pascalidou hade nĂ„t tjusigt jobb Ă„t honom i storstadens massmediesvĂ€ng nĂ€r han hade gjort bort sig pĂ„ alla andra stĂ€llen dĂ€r han varit. Och den otacksamma subban som inte ens Ă€r född hĂ€r utan invandrad men har mĂ€ktiga vĂ€nner i alla fall har inte ens haft den goda smaken att tacka honom efterĂ„t fast det har gĂ„tt nĂ€stan en mĂ„nad sen han hörde av sig och dĂ€r ser man hur de dĂ€r utlĂ€nningarna Ă€r och sĂ„ skulle aldrig en italienare om ocksĂ„ bara en halv bete sig och det fattar vem som helst varför Majistern och och de andra stollarna helst vill kasta ut dem!

Och en sak ska kĂ€rringen ha klart för sig: det finns INGEN och har aldrig funnits nĂ„n som det Ă€r mer synd om Ă€n Majistern! Inte ens han som hĂ€ngde pĂ„ Corso


birro

Det verkar ha gÄtt ett slags inflation i att kalla sig journalist eller programledare om du vill viket bara Àr en pinne nerÄt pÄ stegen och bli krÀnkt och hotad pÄ Kvitter numera. Sen fÄr man snörvla och snora och krokodilgrÄta ut en kvart i mallgrodans tantsnuskprogram pÄ TV4. Om man inte heter Törsten klunk: dÄ fÄr man grina i en halvtimme. Det kanske Àr dÀrför?

alex

Nej, för tusan! Hot och varje annan sÄn brÄte ska vi inte ha! Ingen Islamisk stat och ingen Putin och han i Nordkorea och inga stollar med jÀrnrör och sÀger du Lasse kroniker Äker du pÄ en propp!

kimjongun

Oppriktig sagt skulle vi klara oss lika bra utan Stefan & Krister och Filip & Fredrik och Jonas Gardell ocksÄ och fram för fler pingviner med hemstickade frackar i klatschiga fÀrger! Tack, Caroline!

antarktis

PS. Via del Corso Àr en gata som strÀcker sig cirka en och en halv kilometer genom centrala Rom frÄn Piazza Venezia till Piazza del Popolo. Det var dÀr Jesus gick lÄnga promenader med hÀnderna pÄ ryggen nÀr han var i Rom en gÄng för att hitta en klippa Ät polaren Petrus att bygga en kyrka pÄ.
Piazza Venezia var fascismens heligaste plats i Italien och det var frÄn palatsets balkong Mussolini eldade de jublande massorna pÄ torget och del Corso.

benito

Förr fanns Àven det en dansrestaurang har jag för mig eller kanske en grillrestaurang pÄ SveavÀgen nedanför Stadsbibloteket i Stockholm som hette Corso. PÄ 50-talet hÀngde stans raggare dÀr och senare kom knuttarna med sina spÀttor pÄ bönpallen.
I humortidskriften Blandaren som sedan 150 Ă„r ges ut av KTH:s StudentkĂ„r kunde man en gĂ„ng lĂ€sa: Jesus? Är det inte han som brukar hĂ€nga pĂ„ Corso?
Jag tror att det ligger ett hamburgerhak dÀr i dag. DS.

golgata