this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Man on fire

I en demokrati borde vi rimligen ha rÀtt att hÀvda vÄra Äsikter, Àven om vi har fel. Sedan nÀr krÀvs hundra procent rÀtt i allt för att fÄ vara med i debatten?

Det Ă€r lĂ„tsasredaktör Lucke blek om nosen i Livets ords tidning VĂ€rlden idag som rycker ut till försvar för bĂ€stisen Majisterns rĂ€tt att stĂ€ndigt lĂ„ta grodorna hoppa strömhopp ur munnen – och grĂ„ta ut efterĂ„t pĂ„ Kvitter och i VĂ€rlden idag för att inte alla i hela vĂ€rlden hĂ„ller med honom och varje gĂ„ng sĂ€ger han att det har jag inte skrivit eller om jag har gjort det var det inte sĂ„ jag menade och varför sĂ€ger han inte pĂ„ en gĂ„ng att jag vet inte vad jag gör för jag Ă€r dum i huvudet och höll kĂ€ften sedan!

Jag sÄg alldeles nyss reprisen av reprisen tror jag att det var pÄ torsdagens trötta Debatt i SVT. Majistern skulle vara med och snacka mordhot i det program som han inte förstÄr att nÄgon mÀnniska kan medverka i, men han svarade i telefon hemifrÄn finkulturella Södermalm dÀr bara de som Àr kÀnda frÄn teve bor i stÀllet för att ta tÄget till Göteborg och jag vet inte om det var för att SVT inte kunde garantera Majisterns sÀkerhet eller om polisen inte kunde stÀlla upp med personskydd hela vÀgen frÄn Stockholm och hela natten pÄ hotell med jacuzzi och minibar och kanse lite lammkött och sÄ tillbaka igen eller om han mÄste vara hemma och försvara lilla kÀrnfamiljen mot alla lömska lönnmördare pÄ Knivsöder.
NÀr Majistern Àntligen hördes av pÄ en knastrig telefonlinje var det inte lÀngre nÄgra hot mot honom sjÀlv det gÀllde utan nÄgot mycket större och viktigare nÀmligen yttrandefriheten som hotades till liv och existens för att Majistern har fÄtt sparken frÄn Bladet fast han fÄr yttra sig hur mycket han vill bara inte dÀr mer och nu satt han ÀndÄ och gjorde just det i SVT pÄ bÀsta sÀndningstid.
Det var egentligen inte islam han skrev om i sitt Kvitter frÄn den 4 november utan nÄgot annat som inte nÀrmare definierades fast han Ängrar inte att han skrev som han gjorde fast han egentligen inte skrev det som stod pÄ Kvitter och om han gjorde det i alla fall var det inte sÄ han menade och det vet alla som kÀnner honom att Majistern Àr för fan ingen jÀvla rasist!
HÀr Àr ett annat skrÀckinjagande exempel pÄ Majisterns sÀtt att fÀkta hysteriskt efter mygg nÀr han har stÀllt sig sjÀlv i ett termitbo. Helt huvudlöst, förstÄs, nÀr alla ÀndÄ inser att Majistern faktiskt trodde att Jesus reste till Rom för att peka ut platsen dÀr polaren Petrus skulle bygga hans kyrka. Majistern mÄste vara helt och hÄllet ensam i hela kristenheten om denna oförfÀrat nyskapande teologiska insikt! NÄgonsin! Förklaringen eller vad det ska kallas gör bara alltihop Ànnu vÀrre!

birro1

birro2

PÄ frÄgan om sin medverkan tidigare i veckan i en ökÀnd rasistisk radiokanal svarade Majistern undvikande att han inte visste vad det var för kanal han var med i innan men att han inte tyckte att den var rasistisk och att han inte hade nÄgra invÀndningar mot de Äsikter som övriga medverkande uttryckte om att islam Àr en barbarisk och mordisk ideologi och en mycket sÀmre religion Àn kristendomen eftersom de som tycker sÄ har rÀtt och förresten kan vÀl inte Majistern ta ansvar för vad nÄgon annan sÀger! VadÄ, man fÄr vÀl vara med i radio utan att alla kommunister och antirasister ska komma och lÀgga sig i!

Det Àr obegripligt att Majistern har fÄtt hÀrja hÀsnynslöst i BludderBladet under bara alltför mÄnga Är och rent av anlitades av tidningen som betald expertkommentator vid senaste pÄvevalet. Horribelt! Den dÄren kan inte ens skilja en katolik frÄn en protestant! Han kan inte skilja ett glas rött frÄn ett vitt för nÀr han har druckit det ena ligger han redan döende pÄ rummet pÄ vÀrldsbÀsta hotellet i NÀssjö.
En vÀtesuperoxiderad och arrogant tuggummituggande teologie doktor och framstÄende religionshistoriker frÄn Trollebo hade dock tagit sig till debattstudion i Göteborg för att försvara sin radarkompis i frikyrkosvÀngen. Det gick inte ens sÄ dÀr utan raka vÀgen Ät helvete, om jag ska vara uppriktig: han frÄn Trollebo sÄg ut som en överÄrig raggare med kroppssprÄket hos en rabiessmitad byracka och upptrÀdde som en sÄdan ocksÄ. Om nÄgon frÄgade mig skulle jag gissa att den falska blondinen med tuggummit hade tagit nÄgra stora starka innan programmet började.
Med sÄdana vÀnner behöver Majistern inga fiender!

Det Àr ingen stor tillgÄng heller att alltid ha hundra procent fel i allting om man vill vara med. Förresten tror jag att Majistern ljuger nÀr han berÀttar om alla mordhot han fÄr ta emot: att sÀga till nÄgon pÄ Kvitter att hon Àr en idiot och att hon would be better off dead Àr sÄ klart obegÄvat men ÀndÄ inte detsamma som att hota en mÀnniska till livet.

Sedan lÀste jag det hÀr. Jag önskar att jag inte hade gjort det: tror att jag aldrig har lÀst nÄgot ynkligare och mer förljuget i mitt liv. Nu vet jag hur det ser ut nÀr det brinner i bollen pÄ en mÀnniska!

Som att vakna upp i ett skymningsland dÀr de onda, som ljuger om att de Àr goda, redan har vunnit. Att aldrig fÄ en kram, ett leende, ett uppmuntrande ord. Att gÄ rak i ryggen med tÄrar i ögonen. Att dröja med blicken i mÀnniskor som strax kommer vÀnda sig om och spotta efter dig pÄ gatan. Jag har ingen aning om hur jag ska klara att betala hyran.
Alla Àr kedjade runt Expressens pÄle. Alla gnider sig mot den dÀr pÄlen och ingen ser att hon grÄter medan hon gör det. (Försök att utvinna nÄgons substans ur det vansinnet, om du kan.) Det Àr alltsÄ inte jag som varit i blÄsvÀder. Det Àr faktiskt yttrandefriheten som varit i blÄsvÀder.

NÀr den mycket mogne och stabile Majistern gör slut brukar han slÄ sönder tjejen och hennes lÀgenhet och tejpa upp förlovningsringen pÄ ytterdörren. SÄ dÀr som bara riktiga grabbar med mycket hÄr pÄ bröstet gör. SÄ sent som i gÄr satt han pÄ ett bolag som omsatte miljoner och i dag har han inte pengar till hyran. Majistern fÄr vÀl ackordera ut kidsen som de gjorde förr och vÀnda sig till det allmÀnna om inte Lucke och Tok-Tompa kan nalla ur kollekten.
MÀnniskor kan gÄ pÄ slak lina och deras tillvaro kan hÀnga pÄ en skör trÄd, men inget mitt emellan.

birro3

Jag har aldrig varit i Ullared och Varulvar och Pingviner Àter aldrig tacos pÄ fredagar hur skulle det se ut och inga andra dagar heller. Vad har Jenny gjort för ont? Har Majistern försökt komma innanför brallorna pÄ henne ocksÄ och fÄtt sig en pÄ nosen? Lagom Ät honom, i sÄ fall! Borde ha haft en spark dÀr det gör mest ont ocksÄ!

birro4