this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kollosalt dåligt

Men vad fan! Jag hade ju sagt till om att församlingens i Trollis svänggäng skulle ta emot och spela bara för Majistern i ankomsthallen på Arlanda när han kom: ukulele blockflöjt och lergök och kapellmästaren pastor Pingst själv på kam.

comb

Kanske ett varmt och varsamt tifo från Söderstadion hade passat bättre ändå?

bajenfans

Allting ska man göra själv, annars blir det inte gjort! Tacka vet jag Italien: där fungerar till och med telefonledningarna! Pastor Puffe kunde väl ha skickat Blek om nosen att ta emot i alla fall.

birro1

Helt säkert en riktig iakttagelse. Men inte just av de futtiga skäl Majistern anger. Ett av dem märker du strax.
När tänker Majistern förresten komma ut? Eller har han redan gjort det? Fast i smyg.

birro2

Koloss stavas inte som Majistern tror ens på svenska. Colosseum: är det inte att beträda minerad mark? Där samlades ju förr kristna martyrer för en sista bön innan de slets i stycken av vilda lejon och tigrar som kom upp ur underjorden när kejsaren hade gjort tummen ner.

colosseum3

Colosseum kallas inte så på grund av amfiteaterns imponerande storlek utan har fått sitt namn efter den jättelika staty som kejsar Nero lät uppföra över sig själv vid sidan av byggnaden och med ansiktet vänt mot Forum Romanum.
Statyn var 40 meter hög och utförd i förgylld brons. Efter Neros fall smältes den gnistrande och blänkande kolossen ner för att bli till vapen åt de ständigt erövrande legionerna.
Det officiella namnet på Colosseum är Amphiteatrum Flavium eftersom den uppfördes av de flaviska kejsarna Vespasianus och Titus. När arenan invigdes av Titus år 80 e.Kr. pågick festen i 100 dagar och dödades 11 000 vilda djur.

birro3