this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kan man inte vara anstÀndig utan Gud

“Vad hĂ€nde med den naiva snĂ€llheten? Minns ni den? MĂ€nniskor som leende flyttar sig i hissen eller i tunnelbanan för att ge plats Ă„t sina medmĂ€nniskor.
MĂ€nniskor som tror pĂ„ Gud, medmĂ€nniskor och gott om andra.”

Det Àr gissa vem som Àr framme igen. Vad pratar han om nu? Jag bereder alltid plats Ät andra i hissen och i tunnelbanan. Jag hÄller upp dörrar Ät andra och lÄter henne med rullatorn gÄ före i snabbköpskassan nÀr hon har brÄttom till bingon.
Det har jag alltid gjort och kommer jag nog alltid att göra.

Men jag skulle inte kalla mig naiv för det och det Àr inte alltid jag ler heller: det Àr sÄ flottigt att gÄ omkring med ett stelopererat och instÀllsamt flin i fejset hela tiden. Det Àr de bara de genuint falska som gör.
Jag tror inte pÄ Gud heller och jag tror inte alltid gott om andra. MÄste man det? Kan jag inte fÄ erbjuda en medmÀnniska som bÀttre behöver den min plats i bussen i alla fall? Vad har det ena med det andra att göra?

birro

“Det finns mĂ€nniskor som gjort karriĂ€r pĂ„ att vara elaka”, sĂ€ger puckot ocksĂ„. Jag vet ingen som har gjort mer karriĂ€r Ă€n han pĂ„ att vara just det.

Före detta dramatikern Lars Norén: vem Àr det? Lars hade premiÀr pÄ pjÀsen Som löven i Vallombrosa pÄ Dramaten tidigare i Är och pÄ fredag Àr det dags för 3.31.93 pÄ Stockholms stadsteater. Hur ofta gÄr dumskalle #1 inte pÄ teatern?

NĂ€mner han ordet ‘tolkningsföretrĂ€de’ en gĂ„ng till kan det hĂ€nda att jag sparkas!