this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Kan man inte dö då?

Alltid lika alerta Expressen svarar på den vetgiriga läsekretsens frågor om vett&etikett, tror jag att det är: Hur hänger man upp sin partner i ett rep? – Måste man veta sånt? Vem vill hänga upp någon i ett snöre? När kände du ett akut behov av att hänga upp senast? Eller brukar du hänga själv? Bortsett från tvätten och vid bardisken?
Den som börjar fiffla med rep och råbandsknopar på partaj blir nog aldrig bjuden igen. Det vet väl alla människor att maträtter serveras från vänster och drycker från höger sida. Om det inte är snapsar i frostiga glas: då ska de också komma från vänster. Sked till soppa och inte gaffel. Att man inte sörplar när man bjuds på hummersoppa [utom i Kina och Japan: där ska man sörpla i soppskålen] och att det inte anses fint att snyta sig i bordsduken.
När hänger jag upp min bordsdam? Eller är det hon som hänger mig? Före eller efter desserten? Är det artigare att vänta till vickningen? Bör man boka ett chambre separée om man vill vara diskret och inte väcka onödigt uppseende vid groggbordet? Duger gardinsnöret att hänga upp sin partner i? Eller krävs grövre don? Bör man satsa på talja och block? Ska värden och värdinnan hängas före gästerna? Eller tvärtom?
Hur uppträder du på finare middagar? När det är kronprinsessbröllop och Nobelfest i Stadshuset? Hur länge ska partnern hänga? Vilket är bäst: med eller utan förbundna ögon? Om man hänger för länge upp och ner: kan man inte dö då? Rekommenderas partnerbyte? Kan man hänga tillsammans? Sådana saker.

Epitaphe des pendus
aka De hängdas ballad

Maître François de Montcorbier
aka F Villon
poète & meurtrier & voleur