this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Jag tror att jag står över

I dag går alla människor till ett coffee house och dricker kaffe med mjölk. Som de kallar latte. Serveras helst i höga glas utan öron att hålla i och med en lång sked eller tunn pinne av trä att röra om i kaffet med. Om du inte är är på språng: då är det plastmugg med lock på som gäller. De där som dricker latte ur höga glas kallas i Australien och på Nya Zeeland för chardonnay socialists – efter det vita vinet – och i England omväxlande för champagne socialists och Bollinger Bolsheviks. Latte liberals och the chattering classes förekommer också. I Frankrike heter de gauche caviar – kaviarvänster – och i USA även limousine liberals och lakefront liberals. Termen Lexus liberals förekommer också.
I Sverige har den mest moderna människan inte fattat någonting av kontinental kaffekultur: hon sörplar sin latte när som helst på dygnet. I Italien, Frankrike och Spanien dricker man latte/au lait/con leche vid endast ett tillfälle: till frukost. Vid varje annan tidpunkt på dygnet dricker italienaren, fransmannen och spanjoren espresso. Ett riktigt kaffe. Ett kaffe för kvinnor och karlar som har förstått vad allting handlar om.
Latte? Kallas även vuxenvälling av dem som hänger med, har jag hört. En Shade Grown Colombia Narinjo Supremo Decaf, någon? Jag tror att jag står över.