this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Iskall utmaning

Bill Gates och Justin Bieber och Lady Gaga och Oprah har redan gjort det: tagit sig vatten över huvudet. I Sverige har artisten Timbuktu och språkröret Gustav Fridolin redan hällt och som alltid när det handlar om kändisar är Majistern också på. Bara det att när alla andra häller en hel hink iskallt vatten över sig nöjer han sig med en futtig skål som nog egentligen bör stavas pipett om jag känner honom rätt: Majistern är så känslig och kan bli förkyld och sängliggande länge annars.

bucket

I USA kallas fenomenet ALS Ice Bucket Challenge och går till så, att någon och allra helst en känd person ju mer känd desto bättre förstås tömmer en hink iskallt vatten över sig och dokumenterar alltihop som genast visas upp på Kvitter eller Fejsbok. Därefter utmanar den numera våta kändisen en annan kändis som har 24 timmar på sig att anta utmaningen som så klart också ska filmas och läggas ut på sociala medier och så går hinken vidare till nästa kända man eller kvinna.

Sedan ska de som tömmer hinken med det iskalla över sig skänka pengar till stöd för forskningen om den hemska neurologiska sjukdomen ALS aka amyotrofisk lateralskleros också. Majistern har antagit utmaningen från bollsparkerskan JoJo men noggrant låtit bli att dokumentera händelsen. Jag har även svårt att föreställa mig mångmiljonären och mesen Majister miser donera en spänn till någon sådan forskning: han som inte ens kan leverera en fika och en ostfralla till de hemlösa och av samhället utstötta i Vita bergen och Björns trädgård fast han har haft mer än två år på sig!

birro

Vad jag vet är det bara Barack Obama som har nobbat ishinken när han utmanades av före detta senatorn Robert F Kennedys änka Ethel, 86. Obama valde att donera USD100 i stället för att bli våt i håret. Jag tycker att han av alla kunde ha kostat på sig åtminstone det tiodubbla.

När jag har blivit lika känd som Majistern och kanske Oprah också ska jag utmana min spökkompis kaparkaptenen och granne med Kastellholmen att göra detsamma. Så kan vi komma överens om en lämplig summa att donera tillsammans sedan.