this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

In the big black blue

[Correspondence Caroline 20 Sequel to: Hurry up! It’s time!]

Ja, nu stÄr vi hÀr pÄ stranden av Kamtjatka. Mina big black bears har hÀngt med Ànda frÄn Labrador: de simmade över Berings sund med mig pÄ ryggen, annars hade jag aldrig kommit över frÄn Amerika till Asien.
Inte nu sedan jag förlorade min Zapato Personal Pneumatic Tube Pod Mark IV pĂ„ Texas hold’em till pokerhajen Baloo vid lĂ€gerelden och vĂ„ra grillade mashmallows on the banks of the river Yukon. Jag blev av med min iPod och min kulram och mina hĂ€ngslen ocksĂ„ innan Baloo tackade för sig och försvann i min tryckluftstub, som han förstĂ„s kalibrerade rĂ€tt pĂ„ en gĂ„ng med vĂ€nstertassen.
Schwish schwish och bye bye, Baloo.
Det var först nÀr Baloo var vÀck som vi andra upptÀckte nÄgra flottiga Àss för mÄnga pÄ platsen dÀr Baloo hade suttit.

Vi vet inte riktigt vart vi ska ta vÀgen hÀrifrÄn. Southern Cross syns inte frÄn Kamtjatka och det Àr den enda stjÀrna jag kan navigera efter.
Mr Black försöker mejla med telefonen till nÄgra som han kallar Beagle Boys och som bedriver ljusskygg affÀrsverksamhet i en stad som heter Duckburg. Jag vet inte var Duckburg ligger och jag vet inte vilka boysen Àr. Mr Black sÀger att de fixar vad som helst mot kontant betalning men bara pÄ natten nÀr alla andra sover och ingen tittar pÄ. Garanterat snutfritt ska det vara ocksÄ. SÀger Mr Black.
Bara det att Mr Blacks telefon Àr frÄn före kriget: en sÄdan dÀr med vev och en tratt av bakelit att prata i som jag tror att du bara har sett pÄ bild eller museum. Jag tror att det Àr lika bra, för de dÀr Beagle Boys verkar inte riktigt vara min kaffekopp.

Bad company

Mr Blue skickar upp försöksballonger som han kallar bubblor mot Ursa Major och Ursa Minor pÄ natthimlen i norr för att fÄnga gammastrÄlar i, vilket inte gör mitt humör bÀttre med tanke pÄ mina tidigare upplevelser i bubbelbranschen.
NÄja, man fÄr inte hÀnga lÀpp. BÀttre dÄ att ta en liten stepp.
Men det Àr ingen som svarar pÄ Major och Minor: antingen Àr Mr Blues ballonger för smÄ och frekvensen för svag. Eller ocksÄ bor det inga pÄ Major och Minor som kan svara. Har du de senaste rapporterna frÄn sÄpbubblevÀrlden far far away in the big black blue?

FÄr se vad som hÀnder och om Mr Blue fÄr ordning pÄ sina spionballonger.
Vet inte om vi ska vĂ€sterut eller söderut hĂ€rifrĂ„n, och Mr Black har ingen susning alls. Han har förresten svalt kompassen, för Mr Black tror att han ska ‘gĂ„ mer pĂ„ magkĂ€nslan’ dĂ„.

Det finns tillfÀllen dÄ jag önskar att pingviner kunde flyga.

While waitin’ for better days
to come