this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Illitterat läsarinna

Återkvittrat av Majister fåfäng:

birro

Majistern har skrivit en bok om sig själv och den heliga Bollen för dem som inte har kommit i puberteten ännu. Den utropades i går på Kvitter som ‘bästa boken någonsin’ av en uppenbarligen illitterat beundrarinna.

Jag kommer annars i första hand och i sådana sammanhang att tänka på författare som Tolstoj och Cervantes. Faulkner och Melville och Stendahl. Camus och Rimbaud och Victor Hugo. Lowry och Bulgakov. Stevenson och Twain och Kenneth Grahame. Steinbeck och Graham Greene och Jack Kerouac.

arthurjack

Jag skulle kunna räkna upp många fler. I Sverige har vi August och Selma förstås, fast jag tycker att båda är rätt överskattade och det ber jag inga augustanhängare och selmasupportrar om ursäkt för.
Jag gillar Almqvist och Söderberg och Forssell och Stig Claesson mycket bättre. Fan vet om inte Stig jämte Hjalmar är bäst av alla svenska författare.

claessonforssell

I Sverige har vi en som heter Lindgren också. Men inte henne du tänker på − utan Barbro. Och i Norge ruvar Ibsen och i Danmark hittar vi Holberg och H C Andersen.

andersen

Man kunde kort sagt konstatera att VARJE författare är bättre än Majistern. Han når inte Pelle Chanslös och böckerna om Bert till kängsnörena.

chanslös2