this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

If you ain’t got it, you’ll never get it

“Jag får skylla mig själv. Men idag såg jag plötsligt fler människor som tagit av sig sina sandaler. Ledighet är för amtörer. Livet är ett krön. Jag stod där i mina italienska fotbollsshorts. Vi är som maskrosor. Dagar som i dag känner jag en stor tacksamhet. Det ska bli fantastiskt att säsongen drar igång snart igen.”

Var de utan skor fler än i går? Eller var de flera: det vill säga många? Även om det inte ser mycket ut för det otränade ögat är det trots allt en viss skillnad.
Vi som inte står där på krönet som maskrosor och älskar våra italienska landslagsshorts skriver hellre: Det är fantastiskt att säsongen etc. Eller: Det ska bli fantastikt när säsongen etc.

Sånt där känner varje författare till. Det är bara amatörer som inte gör det: de ränner på gym i fotbollsshorts och med sina löjliga ryggsäckar. Det är de som aldrig fattar nåt.
Den som står i sin ryggsäck utgör oftast en sorglig syn.

Allra farligast är små flickor i rullstolar och med rosa ryggsäckar: dem ska du aldrig lita på. Särskilt inte om det står härjade män i träningsbyxor strax intill som röker och talar nåt som låter som ryska eller rumänska kanske.
Då är det det långa benet före och helst på ryggen som gäller.

birro