this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I förbigående sagt

Snacka om besynnerlig krönika. En av de knasigaste någonsin.

Den gyllene medelvägen har jag hört talas om och den gyllene triangeln. Det finns en gyllene regel också och ett gyllene snitt och numera även Gyllene Tider.
Men aldrig att jag har hört någon tala om ‘den gyllene paradoxen’. Jag lovar att inte du har gjort det heller.

Varför liknar Majistern Italien vid den delbara ryska [sic] trädockan Matrjosjka eller babusjka när det inte finns någonting i jämförelsen som stämmer? Det är ju bara larvigt.

babusjka

Italien är ett av världens vktigaste och modernaste industriländer, fast ingenting har hänt sedan kejsar Nero kanske eller kanske inte eldade upp Rom år 64.
I Italien är varje minut längre än sextio sekunder. Och på min nya Mondaine Official Swiss Railways Watch Stop2Go rör sig sekundvisaren bara femtioåtta gånger på en minut.
Varje steg fram förbigås av två steg bakåt. Då förstår man att det brinner under galoscherna. Men hur går det till? Två steg fram och är det verkligen förbigås som avses?
Förbigå betyder inte att ‘gå förbi’ eller ‘passera’ någon. Ordet förekommer numera så gott som endast i uttrycket i förbigående: i förbifarten, för att uttrycka att man utan att vilja närmare gå in på en sak begagnar tillfället att omnämna den eller att (helt flyktigt det vill säga i förbifarten) ägna den sin uppmärksamhet. ‘En passant’ och ‘inom parentes (sagt)’ är andra uttryck som också kan användas för samma sak.
Man kan bli ‘förbigången’ vid tillsättandet av ett jobb också. Då känner sig den ‘förbigångne’ ofta trampad på tårna.

Så gjorde vi när romarna kom hem från sina erövringar… När romerska generaler kom tillbaka från särskilt lyckosamma fälttåg triumftågade de genom Rom till ackompanjemang av massornas skrål och skrän. Det är något alldeles annat än att stryka streck över gamla oförrätter.

Det är meningslöst att ha bråttom. – Det är ännu mer meningslöst att läsa något mer av Majisterns senaste härmed idiotförklarade ‘krönika’. Därför slutar jag här.

Förbigå! Jesusjävlarjosefmaria! Hur stolta är de på fotbollskanalen.se över att ha fått tidernas största klantskalle som medarbetare? Värre kan det inte bli: det är emot varje naturlag!

eldsvåda