this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I all ödmjukhet eller Han som aldrig vet vad han säger

Majistern skriver brev till statsministern. Ett öppet. Publiceras stöddigt i alltid lika idiotdumma Bladet.

“En stridshingst bör ha en plan och en tanke, ett mål och en vision.” Ryttaren, möjligen. Han bör ha etc. Inte hästen: han gör som han är lärd att göra.
När medeltidens riddare red ut i strid använde de aldrig ston, bara hingstar. En sådan stridshingst uppskattades till ett värde av minst sex–åtta oxar. De var tränade till att duga i krig. Det var bara några få personer som hade råd att föda upp en stridshingst: de var ingenting för vanliga bönder.
Om vi gör en modern jämförelse var skillnaden, både statusmässigt och ur ekonomiskt hänseende, ungefär lika stor som mellan en äldre begagnad bil och en fabriksny sportbil. Innehavet av vältränade stridshästar, samt förmågan att kontrollera dem i bataljerna, utgjorde den yttersta berättigande grunden för frälsets det vill säga adelns ekonomiska och politiska maktställning. Det var denna typ av krigföring som förknippades med riddare, väpnare, hövisk kultur och torneringar.

Detta borde Majistern känna till: han som själv är ett frustande riddarhjärta.

horse2

“Sluta behandla SD som en magsjuka. Möt dem med stadig blick och värdighet.” Som Majistern: klar, fokuserad.

Stockholmarna har ändrat attityd till sina medmänniskor. Till det sämre. Såna var de inte för ett år sedan: då var stockholmarna de riktiga goa gubbarna och mötte Majistern mer vänlighet och glada tillrop från främlingar i Stockholm under en timma än han gjorde under trettio år i Göteborg.
Annat är det i dag: “När jag tar en promenad genom den här stadens grav i oktober känns det som om mina bröder och systrar omkring mig ser på varandra som fiender. Människor tar sikte på en osynlig punkt i fjärran och sedan går de dit. Alldeles oavsett vilka de trampar på.”

Vem utom världens största idiot skulle komma på tanken att lägga ett mattetal i en stol? Det är ju för fan rubbat! Nästan alla såna tal jag minns fanns uppskrivna på en svart tavla i klassrummet.

blackboard

Jag vet en hel del om Dylan Thomas och alldeles säkert åtskilligt mer än Majistern. Varför skulle han knycka andras gångkläder på övervåningen när han var på fest. Det är det nog bara Majistern som gör.

Jag har aldrig hört om nåt sådant. Det troliga är att Thomas aldrig lyckades ta sig till övervåningen: det var han alldeles för berusad för.
Dylan Thomas dog av lunginflammation och på tok för mycket whisky på St Vincent’s hospital på Manhattan i NYC i november 1953 när han just hade fyllt 39.

horse

“Hör av dig om du vill snacka lite mer.” Storsint, Majister dumhuvud. Men jag skulle inte tro det.