this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Hokus pokus filiokus

Katolska kyrkan anger sjÀlv siffran 103 804 registrerade medlemmar i Sverige men tror att antalet kan vara sÄ mÄnga som 150 000.
Varför sĂ„ blygsam? Varför hugger de inte till med siffran 400 000 som Majistern gjorde hĂ€romdagen nĂ€r han kallblodigt ljög om hur mĂ„nga barn som vĂ€xer upp i hem med missbrukarproblem? Statistik Ă€r en
 hur ska jag sĂ€ga
 elastisk vetenskap: den gĂ„r att anvĂ€nda till vad som helst.

Hur som helst lÀr det inte skjutas raketer och brÀnnas bengaler i Sverige eller nÄgot annat nordeuropeiskt land för att Paulus II befordras till helgon av Vatikanen.
DĂ€remot tror jag inte att det beror pĂ„ att mĂ„nga i Sverige tycker att “det hela Ă€r hemskt, fel, besynnerligt och en del annat”. Jag tror att de flesta svenskar ger saken fullstĂ€ndigt fan.

Det vore… besynnerligt annars.

birro2

PS. Jag har inte sett att Majistern Ànnu nÄgonstans har korrigerat sin lögnaktiga uppgift pÄ Kvitter om barn i missbrukarhem den 2 juli.
Jag skulle upskatta att se en sÄdan rÀttelse redan i dag och gÀrna en förklaring. Men det blev vÀl lika klargörande som förra gÄngen: nÀr den vansinnige Majistern hade för sig att Jesus tog en weekendresa med Petrus till Rom.

Sanningen Ă€r i stĂ€llet den rakt motsatta till vad hans senare billiga undanflykt pĂ„ Kvitter: Majistern vet INGENTING. Han TRODDE PÅ FULLT ALLVAR att Jesus reste till Rom för att peka ut den ‘klippa’ dĂ€r han ville att ‘hans kyrka skulle ligga’ och den arme Majistern hade för sig att denna ‘klippa’ var colle Vaticani i Rom!
Ingen mĂ€nniska skriver sĂ„ annars : det spelar ingen roll hur asberusad hon var pĂ„ tvĂ„ glas vin och pĂ„ vĂ€g att dö i en svit pĂ„ ‘Grand Hotell’ i Stockholm.

Namnet Vaticani hÀrstammar (kanske) frÄn en etruskisk bosÀttning som hette Vatica eller Vaticum, fast inga spÄr av en sÄdan plats har pÄtrÀffats.

chimera

Det Ă€r horribelt. Ingen Ă€r mer religiös Ă€n Majistern – och Ă€ndĂ„ har han inte begripit vad varje skolbarn vet: att Petrus hette Simon först och att Petrus Ă€r det TILLNAMN Jesus gav sin frĂ€mste lĂ€rjunge.
Det grekiska ordet för ‘klippa’, ‘berg’, ‘berghĂ€ll’, ‘berggrund’ etc, Ă€r petra, en feminin ordform. Ordet petros Ă€r dĂ€remot maskulinum och betyder ‘sten’. I Homeros Iliaden femtonde sĂ„ngen strof 250 kastar till exempel Aias en petros pĂ„ Hektor. Och det var det namn Jesus gav Simon: petros = Petrus.

Jesus liknade inte Simon vid nĂ„gon ‘klippa’, utan vid en STEN: liksom alla stenar Ă€r en del av det ursprungliga berget eller berggrunden, var Petrus en del av det fasta ‘hĂ€lleberget’, en del av ‘klippan’ − och KLIPPAN VAR KRISTUS!
Det var sig sjĂ€lv Jesus syftade pĂ„ nĂ€r han sa att “pĂ„ denna klippa [denna stadiga berggrund] ska jag bygga min församling” (Matt. 16:18).

Församling Ă€r för övrigt inte alldeles detsamma som svenskans ‘kyrka’, fast det numera stĂ„r sĂ„ i den slĂ€pphĂ€nta nyöversĂ€ttningen av Bibeln. Kyrka kommer ursprungligen av det grekiska ordet ÎșυϱÎčÎșόΜ eller kyriakon: ‘hörande till Herren’ det vill sĂ€ga ‘de som tror pĂ„ Honom’.

Jesus var inte ens kristen, vilket Majistern ocksÄ med största noggrannhet tycks ha missförstÄtt. Jesus visste inte vad det var och det gjorde ingen annan som levde pÄ hans tid heller: kristendomen var inte uppfunnen dÄ.

Majistern borde gÄ i bibelskola, till att börja med. Livets ord lÀr ha en ökÀnd sÄdan i Uppsala och hans bÀstis pastor Lekman lÄter honom sÀkert gÄ gratis.

“Men jag skrev det Ă€ndĂ„.” Tjofaderittan Ă„ löning pĂ„ freda’! DS.

birro1