this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Heja oss

Nej, nu jävlar! Nu är de där byråkraterna i Belgien och Bryssel farmme och lägger sig i igen. Vad fan har de med våran ostkaka att göra? Har väl aldrig ätit en ostkaka ens! Käkar ju bara pommes, ju!

EU och Livsmedelsverket vill förbjuda försäljningen av opastöriserad mjölk, därför att några personer varje år drabbas av bakterien ehec som kan orsaka allvarliga njurskador hos främst små barn efter att ha druckit sådan mjölk.
Det är därför det fnns en lag i Sverige sedan 1937 på att mjölk och grädde ska pastöriseras. För att de sjukdomsframkallande bakterierna i mjölken ska dö krävs att mjölken upphettas till minst +72 grader C i 15 sekunder eller +63 grader C i 30 minuter. Därefter kyls mjölken snabbt ned.
Opastöriserad mjölk får inte säljas i butik, utan bara säljas eller skänkas bort i liten skala på bondgårdar direkt till konsumenten.

Detta är ett illvilligt och ondsint angrepp på den småländska ostkakan, dundrar krisdemokratiska riksagledamoten Irene Eriksson från hemmet i Aneby. Vad ska vi då äta på våra småländska bröllop?
Opastöriserad mjölk är det enda som duger för den som vill ha en riktig småländsk ostkaka. I alla fall en kaka med den rätta smaken. Säger de som vet.

Du h√∂r, va: KD och Aneby. D√• vet du vad det √§r f√∂r kn√§ppskallar vi har att g√∂ra med. √Ąt n√•got annat, √§r mitt f√∂rslag! Vad √§r det f√∂r fel p√• isterband?

isterband

Skola och vård och omsorg finns knappt mer och isen kring polerna smälter och hela världen håller på att gå bankrutt. I Sverige snackar vi ostkaka och snus. Heja heja friskt humör!