this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Håll i hatten och akta dig för fartvinden

Här är nåt för dig med för mycket stålar och som gillar att åka fort fortare fortast: Lamborghini Veneno. Supersportbilen har tllverkats i fyra exemplar för att uppmärksamma Lamborghinis 50-årsjubileum som sportbilstillverkare: tre för försäljning i vardera den italienska flaggans färger grön, vit och röd. Priset: 3 000 000 euro plus skatt. Alla tre bilarna är redan sålda. Den fjärde behåller företaget.

En V12:a på 6,5 liter och 750 otämjda hästkrafter låter Lamborghinis nya Veneno sprinta i väg från noll till hundra på 2,8 sekunder. Jösses, på den tiden hinner jag knappt kliva in bakom ratten! Sen stannar den inte förrän du har kommit upp i toppfarten 355 km/h. Fast så bråttom har jag nästan aldrig.

automobile1

Hela bilen är designad för att uppnå största möjliga aerodynamiska effekt: optimalt marktryck, minimalt luftmotstånd och fulländad kylning av den stora motorn bakom kupéutrymmet.
Titta lite extra på 20-tumsfälgarna fram och 21-tumsfälgarna bak. Ser du den perforerade ring som sitter längs med varje fälgkant? Även denna ring – i kolfiber förstås – tjänar ett aerodynamiskt syfte. När hjulen rullar leder ringarna in kylluft till respektive hjuls kolfiberkeramiska bromsskivor.

automobile2

Finns även att få utan tak: Lamborghini Veneno Roadster. Särskilt lämpad för dig som tycker om lite extra vindrufs i håret.
En supersuperdupersportbil som ska byggas i nio exemplar och har den häftiga prislappen 34 miljoner kronor. Accelerar lite långsammare än Venenon dock: kommer inte upp i hundra från stillastående förrän efter 2,9 sekunder.

Avsaknaden av taket är permanent. Det finns ingen hardtop eller tygbit att gömma sig under om det skulle vara dåligt väder: cab means cab och öppet är öppet.

automobile3

automobile4

Veneno var namnet på en av de starkaste och aggressivaste tjurfäktningstjurarna genom tiderna. Han blev känd när han stångade ihjäl den endast nittonårige toreron José Sánchez Rodríguez aka Hipólito på la Plaza de Toros i Sanlúcar de Barrameda i spanska Andalusien för 99 år sedan.

tango

supermodel