this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

God in the gutter

Årets sista dag Ă€r alltid en stund för eftertanke och kontemplation, för försoning och vemod. AlltsĂ„ Ă€r det en stund för sĂ„dana som oss. Vi som drabbats av en sjukdom som gör det lĂ€ttare för oss att se vad som hĂ€nt i det förflutna Ă€n vad som ligger framför oss.
Bortsett frĂ„n att detta inte Ă€r en riktig mening rymmer den mĂ„nga fler felaktigheter Ă€n man trodde var möjligt pĂ„ mindre Ă€n tre korta rader. Årets sista dag etc Ă€r INTE alltid en stund för eftertanke och försoning etc. Det finns inte bara vansinniga majistrar utan mĂ€nniskor som jag ocksĂ„. Vi kanske inte Ă€r lika mĂ„nga som han men nĂ„gra av oss kommer frĂ„n Aljaska och mĂ„nga syns inte men finns Ă€ndĂ„. En stund för sĂ„dana som oss. SĂ„dana som vi, heter det för helvete! Har största idioten inte fattat det Ă€nnu!
Årets sista dag. Och den första. Bara en usel dikt pĂ„ Skansen emellan. Och ytterligare en dag till alla som har kommit före. De allra flesta mĂ€nniskor pĂ„ jorden mĂ€rker det inte ens. Det Ă€r nog lĂ€ttare för vem som helst att se vad som redan har intrĂ€ffat Ă€n att veta vad som ska hĂ€nda i morgon. Det kan ingen mĂ€nniska veta.
NĂ€stan alla Ă€r yngre Ă€n jag sjĂ€lv. Var har Maistern fĂ„tt det ifrĂ„n? Om vi rĂ€knar bort förskolebarnen Ă€r nĂ€stan ingen i Sverige yngre Ă€n Majistern. Hur ’gammal’ Ă€r förresten den som just har fyllt 43? Jag kan tala om hur gammal man Ă€r nĂ€r man ska fylla 73 nĂ€sta gĂ„ng. Eller 83? Jag Ă€r sĂ„ stenĂ„lder att jag har glömt hur gammal jag Ă€r. FrĂ„n grannarna mitt i mot. Dra Ă„t helvete!
Majistern slog sönder en lÀgenhet som var nÄgon annans och snyltade till sig en lunch och fick sparken frÄn allting för i en blindtarm nÀra Nordpolen fÄr man inte Àta lunch fast alla anda utom han vet att det inte bara var en lunch med stollar som satte i gÄng alltihop utan att det handlade om utan nÄgot alldeles annat. En dumhet kompakt som mahogny Àr bara ett av skÀlen.
Majistern stÄr i mÄnga kyrkor med sÀnkt huvud. Majistern grÄter. Han ber om försoning och förlÄtelse. Han drömmer om en annan tid nÀr han var ung och len och full och garvade sig igenom nÀtterna med smaken av rÀnnsten pÄ tungan.

gutter1gutter2

NÀr Majistern hade kvaddat den finska förrÀdarens och femtekolonnarens lÀgenhet flyttade han till en annan. Han var ofta rÀdd och har grÄtit sÄ mycket. PÄ Götgatan spottar aggreessiva tanter pÄ Majistern fast det Àr nog inte sant för det har ingen sett men Majister rötÀgg spottar deto mer sjÀlv i andra författares böcker pÄ biblioteket. Majistern upptÀckte att det inte var han som hade förlorat. Det var dem som gav honom sparken. Dra Ät helvete en gÄng till!
Majistern gÄr rak i ryggen. Han möter mÀnniskors blickar. Han viker inte ner blicken. Majistern har ingenting att skÀmmas över. Herregud, det Àr inte möjligt! Om jag skrev sÄ elÀndigt som han skulle jag genast dra nÄgot synnerligen gammalt över mig och aldrig försöka igen! Vadfan, nu Àr det jag som skÀms. NÀr jag lÀser Majistern!