this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Give me a break!

PÄ varje cigarettpaket som sÀljs i dag stÄr det med stora dystra och hotfulla bokstÀver och med en bibelsvart sorgkant runt om att Rökning dödar.
Ska det verkligen vara nödvÀndigt: det vet ju minsta barnunge numera att det bara Àr idioter som röker och jag vill inte se den dÀr frÀcka och pÄflugna texten varje gÄng jag tar en cigg.
Jag vill röka i fred utan att Socialstyrelsen hÀnger över axeln och pekar ett fult finger Ät mig.

Inte fullt sÄ pÄtrÀngande

Bilar dödar ocksÄ. MÄnga fler mÀnniskor Àn mina cigaretter. Det gör brÀnnvin och noshörningar och mÄnga andra saker med.
Det berÀttas att kung Adolf Fredrik dog av en semla för mycket till efterrÀtten. Ska det stÄ Denna bulle dödar i pudersockret pÄ locket bara dÀrför och kanske vore det bÀst att köra med svart grÀdde ocksÄ: lakritsgrÀdde?

Vem skulle köpa en bil och köra omkring i med meterstora bokstÀver pÄ bÄda sidor som skriker att Bilar dödar? Det skulle inte jag göra och förmodligen inte du och alldeles sÀkert inte socialministern heller.
Vem skulle mÄla alarmerande varningstexter pÄ noshörningen utan att sjÀlv bli uppÀten?

Jag har en lattjo flaska vodka hemma som heter Black Death, men det Àr inte det islÀndska originalet Svarti dauði som egentligen heter Brennvín rÀtt och slÀtt och dÀr bara etiketten Àr svart utan en fuskvariant frÄn Belgien: den har en hÄngrinande dödskalle med hög hatt pÄ etiketten. Jag tycker att det kunde rÀcka.
Det finns sedan nÄgra Är en rysk Kalashnikov Vodka ocksÄ som Àr uppkallad efter Michail K: konstruktören av det lika berömda som pÄlitliga mordvapnet AK-47, men den har jag inte vÄgat prova Ànnu.