this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Från Östeuropa och avundsjuk

Vad är det fråga om nu? Vad har en pensionerad polisprofessor som aldrig har löst ett brott fast han ständigt briljerar med att ensam ha klarat upp alla mord som har inträffat sen Kain slog ihjäl Abel med ett hästhuvud… vad har Leffe att göra med om Majistern tycker att Majistern är ‘för mycket i media’?
Inget alls, så vitt jag kan förstå. Eller är det ett utslag av den kungliga majistrala avundsjukan, nu igen? Om den galopperande farsoten kanhända rent av inte är majistralt halvitaliensk?

birro

Tänk om avundsjukan är… romsk och därför nedklottrad i nåt av polisens osunda register? Det är inte så lätt att veta. “Jag har faktiskt släktband i Ungern. Birro hette Biro innan förfäderna vandrade in i Italien.”
Är det inte därifrån nånstans som alla härjade kriminella män i träningsbyxor kommer: Östeuropa? Såna ryggradslösa jävlar. Det är ju för fan läskigt!

Måste jag ompröva min tidigare välvilliga inställning till zigenare nu? Jag föredrar att kalla dem så. Om du, bäste läsare, och i synnerhet alla romer ursäktar? Jag menar inget illa: jag tycker bara att zigenare är ett mycket vackrare ord än romer och resande.
Vafan, resande kan ju vem som helst vara. Till och med en luggsliten provryttare som stiger på i Falköping. Då reste jag mycket hellre på tåget med ett gäng… zigenare.

Att bli jämförd med Majistern av Majistern är ingenting jag skulle önska min värsta ovän. Leffe får trösta sig med att han skriver några tiotusen gånger bättre än Majistern. Så mycket ett sådant omdöme kan vara värt? Förmodligen ingenting.

dogs