this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fram för mer etruskiska

“Ett modigt, varmt, innerligt val av påve.” Sure, blockhead! En snart 80-årig pålitlig ultrakonservativ homofob och stenhård abortmotståndare med misstänkta kopplingar till militärjuntan i Argentina – hur in i helvete modigt är det?
Varmt och innerligt! Hur progressivt och nyskapande? Go break a leg!

Så här ungefär. Ja, de här två anses ju vara vänsterradikala. Med det nästan ljudlösa tillägget, så att juntan inte ska höra men han själv ha ryggen fri i händelse att: Men det kan också hända att de inte är det.
Varpå de två utpekade prästerna försvann med militären för att aldrig mer höras av.

Född i Argentina av invandrade italienska föräldrar och så var det med den globala förnyelsen. Jesuit också. Som av en händelse eller om det kanske är dags för lite tuffare tag i Vatikanen nu.
Som jesuit “har han gjort till sin kallelse och dygd att leva enkelt och genuint”, bräker Bladets framstående teologiske experexpert. “Som jesuit är han van att solidarisera mig de fattiga”.

Jag vet inte om Majistern har druckit ur fel glas nu igen, men något knas är det ju och då menar jag inte bara den oöverträffade satsbildningen. Vi andra känner igen en jesuit på ett alldeles annat sätt.

inkvisition

Är förresten inte hela den här grejen med en påve hopplöst gammalmodigt? Jag menar, 115 inlåsta karlar i klänningar som eldar upp röstsedlar i en kamin och en massa barnsligt hokuspokus med svart rök och vit rök och varför har de ingen skorsten för rosa rök om Majistern har fel och det ändå blev en lesbisk kvinna som står vid spisen och lagar mat och så samtalar de med varandra på ett språk som inte finns.
Om det hade varit etruskiska ändå: då hade man ju i alla fall förstått!

antefix