this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Förlåt, har du eld?

Jag är en “lågutbildad, arbetslös människa med psykiatriska problem”. Jag har inte heller “ett riktigt bra och lyckligt liv”. Jag är kort sagt en olycklig och rent av onödig människa.
Det är tobaksforskaren Karl Olof Fagerström som säger så. Inte att jag är onödig kanske: det vågar inte Karl Olof,för då skulle alla som röker känna sig ännu mer trampade på.
Kanske skulle några bli rent ut sagt förbannade. Men det förstår ju du också att Karl Olof inte tycker att jag är just något att ha.

Mamma hade rätt: jag skulle inte ha hoppat av plugget i sjuan. Men det är så dags att tänka på det nu. Jag är för gammal för Komvux och högskoleprovet skulle jag aldrig klara.
Jag får väl fortsätta med mina cigg och förresten kan jag inte minnas att jag har varit lycklig en enda dag sedan jag fyllde elva.
Men jag har skurit ner på cigaretterna nu: i dag röker jag bara två paket Camel utan filter om dagen i stället för tre som jag gjorde förut.

Lycka, vad är det? Människor bara tror att de är lyckliga för att de inte begriper bättre. Eller inte vågar något annat. Förlåt, har du eld?

Gud, vad olycklig jag är
Inget jobb och aldrig får jag sälja
en tavla heller