this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Förbannelse

Det vilar en förbannelse över Majistern. Så snart han sätter sig på ett tåg brakar helvetet löst. Det slår aldrig fel: ström bryts och träd faller över rälsen. Förseningar. Ett gråtfärdigt väntrum i Hallsberg. En flinande skrynklig kvinna i gul väst. En kärlekslös arg tant i urinfärgad filtkjol. En dörrmatta till järnvägens allra svartaste helvete. Lokföraren ser ut som Ringaren i Notre Dam. Strömlöst efter Katrineholm. En halvtimma stilla i Flen… En svettig SJ-anställd med märklig röst. Högljudda packade fackföreningsfolk i skinnväst. Sverige är ett väldigt sorgligt och bedrövligt litet land.

Det finns ingen ände på problemet: det är som en gråt utan anledning och utan slut.

Och nu är det färdigt igen: Majistern ska besöka sina fans i Falköpings filadelfiaförsamling. På vägen dit tvingas han resa med ett tåg som kränger när det svänger! Vad fan! Majistern har betalt för att åka i första klass (det är det minsta jag är värd, säger Majistern) och äta clownen Mannes extremt prisvärda trerätters som han har lagt till sin förstaklassbiljett och det kan man ju inte göra med bibehållen subtil värdighet när tåghelvetet lutar inåt i kurvorna och man har fullt sjå att med rädda vinaren från att falla i golvet!

slowtrain1

slowtrain2

Att tvingas gå av tåget i Hallsberg är fullt jämförbart med att överleva en monsterclown som äter barn, ett exploderande spökhotell eller en pest som tagit död på 97 procent av jordens befolkning?

clown