this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

För det är väl ett hus?

Jag struntar i om man får rita av Muhammed eller inte. Förut fick man inte avbilda Gud heller [t.ex. 2 Mos. 32]. Men varför är det inte någon som har påpekat hur förfärligt fula Lars Vilks rondellhundar är? Eller vad hans barnsliga teckningar kallas?
Vilks lär någon gång ha sagt att han ska “uppfostra muslimer till demokrati”. Är det verkligen Vilks uppgift i vårt samhälle? Vem har gett honom det uppdraget? Eller kan man bestämma själv? Kan vem som helst “uppfostra” en annan människa till vad som helst? Det verkar vara en äventyrlig väg att vandra, tycker jag.
Vore det inte bättre om man i stället ‘förbjöd’ konst som inte är det? Eller åtminstone inte kallade det för ‘konst’. Vilks taffligt tecknade hundar är en förolämpning mot all konst som med mycket större rätt kunde benämnas så.
Och det där huset i bakgrunden. För det är väl ett hus? Det hade en treåring tecknat bättre än Vilks. Nej, en tvååring menar jag.
Jag tror förresten inte att Vilks är någon vidare konstnär annars heller. Det är inte olagligt att vara dålig på det man gör. Men det är ingen stor tillgång heller. Och Vilks ska så klart få ha sitt eget hus i fred i alla fall. Och hålla akademiska föreläsningar utan att få stryk.

Inte Caravaggio

.