this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Om jag vÄgade?

I SVT1 sĂ€nds pĂ„ vardagar – utom just nu nĂ€r alla har semester – ett program som heter Go’kvĂ€ll, dĂ€r de stajlar om mĂ€nniskor och smĂ„pratar trevligt om ditten och datten. Programledarna heter sĂ„dant som Kontor och Vogel och Starbrink. Ibland dyker en sĂ€rskild gĂ€st upp som ska Ă€ta middag med programledaren och fyra personer som vĂ€rden gĂ€rna ville se tillsammans runt ett matbord. Bara det att de fyra aldrig kommer, de behöver inte ens vara i livet. DĂ€rför har personer som Jesus och Mahatma Gandhi, Napoleon och Elvis [inte] suttit dĂ€r vid bordet.

Flitig fiktiv middagsgÀst
i Sveriges Television

Men ingen har Ànnu bjudit Hitler och Saddam Hussein och Mackie Kniven. Det finns aldrig nÄgon mat pÄ bordet heller. Den Àr lika mycket pÄ lÄtsas som gÀsterna. Men Marie-Louise Ekman hade i alla fall den goda smaken att rita maten pÄ tallrikarna. Marie-Louise Àr cool.
Jag hade nog bjudit Mackie i alla fall. Kanske Sjörövar-Jenny ocksÄ. Lars Forssell. Och Ulla Sjöblom. SÄ kunde hon sjunga Lars franska visor till rosévinet. Det hade han gillat. Och jag. Gunnar Svensson kunde sitta pÄ en liten estrad bredvid och ackompanjera pÄ piano.

Vin des chansons

Om inte Jenny kommer kanske jag sÀtter John Irving pÄ ett plan frÄn USA. Det Àr han som bland annat har skrivit böckerna Garp och hans vÀrld och Hotel New Hampshire. En trevligare person Àn honom fÄr man leta lÀnge efter. Michelle Pfeiffer kunde sitta i mitt knÀ.

Jag skulle gÀrna snacka lite med Judas Iskariot ocksÄ. Gick han och hÀngde sig efterÄt eller söp han bara upp de dÀr trettio silverpenningarna? Har Jesus funnits? Eller Àr det bara pÄ skoj alltihop? Caligula och Long John Silver. Om jag vÄgade? Herr Woland: djÀvulen [?] pÄ besök i Moskva i Michail Bulgakovs MÀstaren och Margarita.
Av amerikanska författare jag har trÀffat Àr Joseph Heller den i sÀrklass otrevligaste. Han hade inte fÄtt komma alls.

Trevligast av allihop?