this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Dom som aldrig har vatt meÂŽ

Majistern har som vanligt inte fattat nĂ„nting. Eller rĂ€ttare: han HAR förstĂ„tt. Men vĂ€nder falskt och lögnaktigt varje resonemang till sin egen fördel. Det gör bara den som saknar varje uns av anstĂ€ndighet och lĂ„t mig sĂ€ga
 STIL.

I en intervju i SR P4 VÀrmland upprepar han för femtusenÄttahundrasjuttiotolfte gÄngen att mÄnga angriper HONOM och inte det han stÄr för och att han inte vill bli jagad nerför leriga bygator.
Det Ă€r inte mer sant den hĂ€r gĂ„ngen Ă€n det var den femtusenĂ„ttahundrasjuttioelfte: en osanning blir inte ‘sannare’ ju mer den upprepas.
Det Àr samma sak som att det saknar betydelse hur mÄnga mÀnniskor som tycker likadant om de ocksÄ Àr miljoner: de kan ha fel i alla fall. Det har inte minst de senaste hundra Ärens politiska historia lÀrt oss.

Jag har aldrig angripit Majistern PERSONLIGEN: sÄ intressant Àr han inte. Men om en mÀnniska ideligen uttrycker idiotiska Äsikter Àr det rÀtt och riktigt att kalla henne en IDIOT.
Det tyckte redan Boileau: J’appelle un chat un chat, et Rollet un fripon. Och Rollet en bedragare. Enligt den enkla principen ‘anvĂ€nd de rĂ€tta orden’.

Detta förvanskar Majister gnÀllspik till att halva befolkningen hotar att TA LIVET AV hans barn! Det Àr naturligtvis nonsens. Hittills har heller inga sÄdana hot dokumenterats varför vi fÄr utgÄ ifrÄn att de inte existerar utom möjligen i Majisterns förvirrade hjÀrna.
I annat fall rekommendrar jag Majistern att snarast överlÀmna Àrendet inklusive bevisning till polis och det allmÀnna Äklageriet pÄ det att de skyldiga mÄ straffas efter förtjÀnst.

Samtidigt uttalar Majistern den i sammanhanget egendomliga uppfattningen att det Ă€r hans ‘kall’ att utmana och att han dĂ€rför Ă€r ‘modigare’ Ă€n alla andra: Man bör riskera lite grann − mĂ„nga som nĂ„r en viss position blir vĂ€ldigt fega i sitt skrivande.
Löjligt. Det Àr i sjÀlva verket Majistern som stryker sin publik medhÄrs. Han marscherar med den mobb som smickrar honom mest. För nÀrvarande utgörs denna mobb av landets mest ultrakonservativa och antidemokratiska frikyrklighet. Majistern skulle marschera med Stollepartiet ocksÄ. Om det inte sÄg sÄ fult ut.
Det Àr bland det ynkligaste en mÀnniska kan göra: sÄ beter sig bara en mycket feg och instÀllsamt berÀknande person.

PÄ intervjuarens frÄga om nÀr Majistern trodde att han skulle bli partiledare för Krisdemokraterna svarar han med Nicke lilltrolls förstÄnd att om han hade fÄtt gÄ runt i kostym i teve hela tiden hade Majistern blivit en utmÀrkt partiledare. Men det dÀr med att lÀsa motioner hela tiden Àr liksom inte hans grej.
Majistern berömmer sig av att inte heller ha kokat kaffe i partiets ungdomsförbund sen 1981. SÄn skit: koka kaffe Àr för kÀrringar! Dom dÀra utan drömmar och utan utan visioner. Dom som aldrig har vatt meŽ, assÄ!
Ungdomsförundets kaffe Àr vÀrdelöst ocksÄ. Det sÀger sig sjÀlvt: deras jÀvla blask Àr inte korrekt tillagat italienskt i perfekt cirklade koppar!

Du hajar, va: Mossa mossa och mÄ sÄ grankott allihop! NÄn som vill köpa min bok?

birro