this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Dom som aldrig har vatt me´

Majistern har som vanligt inte fattat nånting. Eller rättare: han HAR förstått. Men vänder falskt och lögnaktigt varje resonemang till sin egen fördel. Det gör bara den som saknar varje uns av anständighet och låt mig säga… STIL.

I en intervju i SR P4 Värmland upprepar han för femtusenåttahundrasjuttiotolfte gången att många angriper HONOM och inte det han står för och att han inte vill bli jagad nerför leriga bygator.
Det är inte mer sant den här gången än det var den femtusenåttahundrasjuttioelfte: en osanning blir inte ‘sannare’ ju mer den upprepas.
Det är samma sak som att det saknar betydelse hur många människor som tycker likadant om de också är miljoner: de kan ha fel i alla fall. Det har inte minst de senaste hundra årens politiska historia lärt oss.

Jag har aldrig angripit Majistern PERSONLIGEN: så intressant är han inte. Men om en människa ideligen uttrycker idiotiska åsikter är det rätt och riktigt att kalla henne en IDIOT.
Det tyckte redan Boileau: J’appelle un chat un chat, et Rollet un fripon. Och Rollet en bedragare. Enligt den enkla principen ‘använd de rätta orden’.

Detta förvanskar Majister gnällspik till att halva befolkningen hotar att TA LIVET AV hans barn! Det är naturligtvis nonsens. Hittills har heller inga sådana hot dokumenterats varför vi får utgå ifrån att de inte existerar utom möjligen i Majisterns förvirrade hjärna.
I annat fall rekommendrar jag Majistern att snarast överlämna ärendet inklusive bevisning till polis och det allmänna åklageriet på det att de skyldiga må straffas efter förtjänst.

Samtidigt uttalar Majistern den i sammanhanget egendomliga uppfattningen att det är hans ‘kall’ att utmana och att han därför är ‘modigare’ än alla andra: Man bör riskera lite grann − många som når en viss position blir väldigt fega i sitt skrivande.
Löjligt. Det är i själva verket Majistern som stryker sin publik medhårs. Han marscherar med den mobb som smickrar honom mest. För närvarande utgörs denna mobb av landets mest ultrakonservativa och antidemokratiska frikyrklighet. Majistern skulle marschera med Stollepartiet också. Om det inte såg så fult ut.
Det är bland det ynkligaste en människa kan göra: så beter sig bara en mycket feg och inställsamt beräknande person.

På intervjuarens fråga om när Majistern trodde att han skulle bli partiledare för Krisdemokraterna svarar han med Nicke lilltrolls förstånd att om han hade fått gå runt i kostym i teve hela tiden hade Majistern blivit en utmärkt partiledare. Men det där med att läsa motioner hela tiden är liksom inte hans grej.
Majistern berömmer sig av att inte heller ha kokat kaffe i partiets ungdomsförbund sen 1981. Sån skit: koka kaffe är för kärringar! Dom dära utan drömmar och utan utan visioner. Dom som aldrig har vatt me´, asså!
Ungdomsförundets kaffe är värdelöst också. Det säger sig självt: deras jävla blask är inte korrekt tillagat italienskt i perfekt cirklade koppar!

Du hajar, va: Mossa mossa och må så grankott allihop! Nån som vill köpa min bok?

birro