this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Det är det som är grejen

Om du vill bli en kändis och inte har gett ut en kokbok kan du lika gärna hoppa från Katarinahissen. Eller börja byta frimärken.

Kokböcker och dussindeckare: det som räknas mest i Sverige i dag. Lägg till Robinson och Let’s dance och du är en självklar vinnare. Sedan kommer du aldrig loss från Malous skumpafrukost och snurrar ständigt i Skavlans fåtölj.
Förklarar livets mening och redogör för universums uppkomst hos värsta surpuppan herr Såphal i Kvällstrött. Expertkommenterar biljard och bobsleigh och bangolf i Spurtspegeln med samma överlägsna tonfall som när du löser mellanösternkrisen i Rapport och programleder Melodifestivalen i ettan.
Kaklar om köket och lägger klinkers och borrar en brunn med Martin och Ernst. Har synpunkter på reporäntan och förklarar varför Sverige bör satsa på lång backlinje i stället för kort och vem som skulle ha haft årets Nobelpris i litteratur i stället för den där klantskallen ingen ändå har hört talas om förut. I samma program.
Medan du tryfferar en kalkon och svänger ihop en marängsviss med Tina i studioköket. Dejtar Carola fram och tillbaka i veckopressen i två år och fastnar i en poliskontroll med 2,8 promille när du är på väg till jobbet klockan halv elva på förmiddagen. Det höjer bara marknadsvärdet: antyder att du är en jävel i sängen och lite farlig också.

Det är kokboken som är grejen. Och en slarvigt hopkommen thrillertrilogi om en journalist på dekis som löser mordgåtor i Järfälla och Midsommarkransen. Sedan går resten av sig självt.

Kalle och Eva-Lotta, uppdaterad version