this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Dansman i baktakt

NĂ€r Majistern ska flyga till Italien över en helg för att kolla den dĂ€r förbannade Bollen sticker han hemifrĂ„n en dag innan han ska Ă„ka – och tar in pĂ„ ett hotell pĂ„ Arlanda. En halvtimmes bilresa frĂ„n hemmet pĂ„ finkulturtĂ€ta Södermalm i Stockholm. Jag antar att det Ă€r för att den perfekte och prisbelönade familjefadern ska slippa ifrĂ„n familjen ett tag och för att han kan hĂ€nga med polarna i baren hela natten utan att den finska tanten gnĂ€ller och gnatar.

Majistern Ă€r ‘sĂ„ gammal att han minns radioprogrammet Tracks i P3’ och han minns nĂ€r ‘Sverige dansade baktakt under VM 1990’. Majistern tror att inga mĂ€nniskor Ă€r födda efter 1972, men jag minns gamla Tio i topp som började sĂ€ndas 1961 och jag minns den dĂ€r juninatten 1959 nĂ€r Ingemar Johansson blev vĂ€rldsmĂ€stare i boxning och jag minns VM i fotboll i Sverige 1958 och nĂ€r Edmund Hillary tillsammans med sherpa Tenzing Norgay blev de första att bestiga Himalaya 1953 och nĂ€r Kanade vann över Danmark med 47−0 vid VM i ishockey i Stockholm 1949 och nĂ€r trĂ„dbuss 96 störtade frĂ„n gamla Essingebron 1948 rakt ner i vattnet nedanför och elva personer omkom.

Majistern Àr inte sÄ gammal som han tror utan mer en finnig fjortis som har stannat i vÀxten och blivit kvar i kortbyxÄldern. Han Àlskar listor: sÄna dÀr som bara smÄ barn och Fredrik Strage sÀtter ihop. Tio bÀsta lÄtarna. Tio bÀsta lagen. Tio bÀsta punkbanden. Tio bÀsta skrÀckfilmerna. Tio bÀsta altviolinisterna.

himalaya

Annars Àr det det gamla vanliga dösnacket: hösten hÄnglar alltjÀmt med en sommarvarm sol och vÀrlden Àr en brottsplats och folk idioter och grÄtfÀrdiga bunkrar frÄn Bulgarien och fotbollen som salt pÄ din hud, som en kyss du lÀngtat efter, som att möta en vÀn i en grÀnd.

Fotbollen som solidaritet och sammanhang. Precis som pĂ„ matchen Hammarby−GAIS pĂ„ Tele2 Arena i Stockholm höromdagen med publikskandal och bomber och bengaler.
Fy fan för fotbollspubliken och finns det ingen som kan stoppa en brinnande bengal innaför Majisterns supportertröja!

bajenfans

inferno