this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bord med biljard och bowling

Nu dyker de upp, det ena efter det andra. Julborden. I Uppsala Nya Tidning.
Restaurang Fame dukar upp bord med biljard för 445 kronor. Clarion Hotel Gillet sÀger att de har Uppsala bÀsta bord. Odinsborg i Gamla Uppsala och Happy Food och Fyrishov.
Eklundshof och Sunnersta HerrgÄrd. PÄ Hyllan i Saluhallen julbordar jag till Wallmans schlagerbar. 795 kronor om jag vill se bra. Det Àr nog det dyraste bordet i stan. Den som hellre bowlar mellan sillsalladen och prinskorvarna intar sitt bord pÄ Bowlaget.
Ciao Victoria har “svenskt julbord med italiensk touch” och Cajsa’s kök har “buffĂ© med spanska smaker”. Om jag bestĂ€ller före den sista november fĂ„r jag dessert ocksĂ„. Cajsa bor 50 meter frĂ„n min altan, sĂ„ jag kan gĂ„ tvĂ€rs över gatan och hĂ€mta sjĂ€lv.
Runt omkring vimlar det av andra julbord: Hammarskogs HerrgĂ„rd och Österbybruk. Forsmark och Gysinge och Furuviks brygga.
Men jag tror dessvÀrre att jag mÄste hoppa över Uppsalas bord i Är. Tiden rÀcker bara inte till om jag ska besöka alla julbord i Stockholm. Förresten har jag inte rÄd heller. Inte pÄ lÄnga vÀgar.
Men kanske om jag lÄter mig bjudas? NÄgon skulle kanske kalla det för en muta. Men det tycker inte jag: sÄ farligt Àr det vÀl inte? NÀstan ingen vet vem jag Àr och jag fattar aldrig nÄgra för samhÀllet avgörande beslut. Man kunde helt kort sÀga att jag nÀstan inte finns.
Nu gÀller det bara att hitta en person med lÀmpligt generöst sinnelag som tycker att jag trots detta handikapp kunde vara vÀrd ett bord. Eller Ätminstone en halv lÄngsida?

Bowling a strike between dishes