this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Blixt stilla eller När rubrikerna brådskar

Ingen tror att det är nyttigt att sitta blixt stilla och äta chips hela dagarna.

Nästa år ska jag så diskret som möjligt dra mig undan alla former av uppmärksamhet, alla teveprogram, alla radioprogram, alla brådskande rubriker.

När solen krälar upp över Västerbron under en promenad på Långholmen […].

Jag byter skosnören på en bänk utanför Åhléns. En gubbe kommer fram och vill tjöta fotboll. När han gått, kommer en kvinna fram och undrar varifrån jag fått min tro på Gud ifrån och nere i tunnelbanan, vill tre unga killar snacka Zlatan.

shoelaces

Det händer aldrig att någon gubbe kommer fram till mig när jag byter skosnören på en bänk utanför Åhlens och vill tjöta bollen och inga kvinnor vill veta varifrån jag har fått min tro ifrån och inga glin på Knivsöder…

Jag blir inte ens överfallen och hotad till livet av unga tjejer i mörka solglasögon på tåget mellan Göteborg och Halmstad men det beror nog mest på att jag aldrig åker tåg mellan Göteborg och Halmstad och jag har aldrig sett en tjej i ljusa solglasögon och ingen man heller och inga medelålders kvinnor hånler åt mig när jag trillar av bussen en hållplats för tidigt och vi med svans brukar hålla ihop för det mesta.

Jag önskar att jag var författare: då hade jag kunnat skriva som Majistern!

horse