this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bara om du är känd

Majistern sitter hemma på Södermalm och minns. Mest minns han dem som har tagit sina liv. Majistern älskar dem som lever hårt och fräckt och sedan avslutar sina själviografier innan de är färdigskrivna. Majistern känner sig som vore han en av dem men så känner han för alla som blir en rubrik på en tidningssida och en notis i ett nyhetsprogram.
Jag tycker att Majistern ska läsa morgontidningarnas familjesidor i stället. Det är där alla dödsannonser publiceras: mums för en schakal.

Majistern minns när brottaren Mikael Ljungberg dog för egen hand trots att han hade vunnit olympiskt guld och kanske var han med i Let’s dance också för det brukar gamla brottare vara och han minns alla ölen i Majorna den där dagen då sångaren och gitarristen Kurt Cobain blåste skallen av sig långt borta i Seattle WA och alldeles särskilt minns Majistern indiepopparen Anders Göthbergs självmord från Västerbron i Stockholm kanske för att de kom från samma stad och kanske för att Majistern springer och promenerar varje dag under bron som Anders hoppade ifrån men Mikael var också från Göteborg och Majistern kände aldrig Anders trots att han hängde på samma sunkiga sjapp som han och drack samma svartöl som Anders och Majistern kände inte Kurt Cobain och inte Mikael heller trots att Mikael kom från samma stad men det spelar ingen roll för nu känner Majstern alla som är döda de är rent av hans syskon men bara om de har skalat lök och morötter i teve och stått med biblesvarta rubriker på tidningarnas löpsedlar först annars kan de ligga där i sin egen självspillning för då finns det inga pengar att hämta för en simpel likplundrare som livnär sig på andras olycka och död.

carolusrex

Majistern säger att det är de trasigaste och räddaste människorna som ler mot oss från tidningssidorna varje dag men när han går över bron där Anders steg ur bilen och hoppade är det inte på honom han tänker utan bara på sig själv och vilken underbart framgångsrik människa han är och aldrig i helvete att han skulle ta sitt liv det är han för feg för och dessutom älskar Majistern sig själv alldeles för mycket.

Kleopatra och Karin, Ted och Marilyn och Ville i Momåla och Hemingway och Vincent och vi får inte glömma den elake JR i Dallas för att inte tala om alla lämlarna. Det är många att hålla reda på.

arles

Enda sättet att förlika sig med sig själv är att ta ett steg tillbaka och rota efter anden i allt kött som jag tror helst ska vara en död kändis kött och på allvar närma sig livet på livets villkor.

pernilla