this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bara därför

Varför måste de där konstiga människorna alltid ha hatt när det är stort kalas på gång? En ful hatt dessutom. Och alltid är det bara kvinnor som bär den där hatten. Jag trodde att hatt har varit omodernt rätt länge nu. Jag förstår ju det där med monsterhattar när hästar springer på Ascot och Jägersro. Då är den sinnessjuka hattparaden ett slags vandrande tivoliteater för dem som tittar på och inte har råd med egen hatt. Störst och fulast anses vara bäst.

Kanske en vinnare?

Min farmor hade aldrig hatt. Hon hade parasoll i stället när det var sådant väder. Min farmor blev nästan 100 år och hade aldrig klippt håret. Min farmors hår räckte ända ner till fötterna och var som ett niagarafall av silver. När hon var i stan var det flätat och uppsatt i en höstack som var en halv meter hög. Min farmors hår kunde inte gömmas ens under kulturministerns slagskepp på skallen.

Man-o-war?

När min farmor dog ville perukmakare Börje Lundh köpa hennes hår. För att ha det i skyltfönstret till butiken på Almlöfsgatan bakom Dramaten i Stockholm. Det blev ingenting av med det sedan. Av skäl som inte hör hit. Jag blev i alla fall struken ur ett testamente efteråt bara därför.