this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Back to basics eller Börja om från början

Majistern är en fri man: han avskyr när folk tvingar honom att sitta still och hålla käften. Samtidigt är det för jävligt att Sverige under flera år har lösgjort sig från givna och grundläggande sanningar om livets okränkbara värde, om solidaritet och om brott och straff. Resultatet har blivit ett samhälle där varje enskild individ känner sig fri och manad att följa sin egen kompass.

Som om vi skulle vara de första människorna att klara oss utan Gud. Inte vet jag. Jag gör det i alla fall. Vet Majistern vad de som levde på stenåldern trodde på? Inte jag heller: de kan ha trott på vad som helst. Eller ingenting.

Det är vansinnigt för låga straff i Sverige. Livstid bör vara livstid. Det finns inte utrymme för förmildrande omständigheter. Och dödsstraff bör vara dödsstraff? Öga för öga och det där, du vet? Så där håller idioten på. Och kallar alla som inte tycker som han trångsynt moralistiska.

Majistern vill vittna anonymt också. Det är jättebra: då kan vem som helst anklaga vem som helst för vad som helst. Som under inkvisitionen och häxprocessernas tid: då var angiveri en plikt och var vittnesmål och förhör sådana att den anklagade lämnades utan försvar. I 1600-talets Sverige kunde en kvinna bli bränd på bål som häxa bara för att en elak barnunge hittade på att han hade sett henne rida med en katt på en kvast till Blåkulla för att knulla med Djävulen.

Majistern säger att han tror på framsteg. Det måste vara därför vår meste revolutionär och gerillagubbe mot all feghet och slentrian i dag har tagit ett modigt steg 500 år tillbaka i historien.

burning