this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Av nÄgon anledning

Nu Ă€r Majistern förbannad för att Lars NorĂ©n kallar honom alkoholist i sin nya dagbok. Än sen? Jag vet ingen som skryter och skroderar mer om sin ‘alkoholism’ Ă€n Majistern. Han rent av koketterar med en defekt som andra mĂ€nniskor skĂ€ms för och som i hans fall hellre borde kallas ‘hysteriskt dĂ„ligt ölsinne’.

FrĂ„gan Ă€r ocksĂ„: hur ‘nykter’ Ă€r Majister alkoholist? Inte sĂ„ vĂ€rst, om man förstĂ„r bulletinerna rĂ€tt.

birro1

Men man var ingen Majister om man inte samtidigt strök dagboksförfattaren medhÄrs: tÀnk om Lars fÄr Nobelpriset en dag! DÄ vill man gÀrna var den förste etc.
NÀr Lars trilogi Natten och Kaos tillsammans med Stillheten hade premiÀr hade Majistern inte fyllt tio. Men dÄ var han redan fullfjÀdrad teaterexpert ocksÄ!

birro4nbay.net/wp-content/uploads/2013/08/birro22.png”>birro2

MÄste en författare ha talat med de mÀnniskor han skriver om? I sÄ fall skulle inte mycket litteratur ha blivit skriven.
Hade August talat med Madam Flod och hade Shakespeare bytt ett ord med Ofelia och argbiggan? Om vi bortser frÄn att stÀlla samma orimliga krav pÄ Gamla testamentets författare: hade vi nÄnsin hört talas om Jesus Josefsson dÄ?
NĂ€r snackade Majistern med Christer Pettersson och Joe Strummer senast?

birro3

Det kan finnas ett sjĂ€lvklart skĂ€l till att Lars Ă€r ‘mer respekterad’ Ă€n Majistern. Lars Ă€r nĂ€mligen författare. Det Ă€r det inte alla som Ă€r, Ă€ven om de tror det.