this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Altruism

JasÄ? Jaha! Jag trodde annars att det var förskolepersonalens YRKE att vara bussiga mot barnen. Det hör liksom till och jag tror att de fÄr betalt för sitt arbete ocksÄ Àven om de tycker att de fÄr för lite i lön. Men det hör ocksÄ till: alla yrkesgrupper tycker att just de Àr mer vÀrda och dÀrför ska ha bÀttre betalt Àn alla andra.
Om det faktiskt Àr sÄ: borde inte alla mÀnniskor tjÀna lika mycket dÄ? Eller lika lite?

birro1

Till skillnad frÄn Majistern som har Bollen och KÀrleken och Gud som ett KALL och dÀrför alltid jobbar gratis utom nÀr det handlar om vÀlgörenhet: dÄ kommer han inte alls för att Bollen kom i vÀgen och det jobbet mÄste komma först för det var Ànnu mer gratis och dÀr ser du hur osjÀlvisk och godhjÀrtad Majistern Àr som alltid vill nÄgon annan mÀnniskas vÀl utan varje avsikt att gagna sitt eget intresse och sÄ var det pappa som mÄdde tjyvens och lÄg pÄ sjukhus i Göteborg och dÀrför mÄste Majistern Äka hela vÀgen till Rom och Milano för att hÄlla farsan i handen och fastrarna som Majistern mÄste besöka och bjuda pÄ lunch men det hann han inte för det dÀr med fastrarna var ocksÄ bara bÄg och förresten bor de tjugo mil frÄn Milano och dubbelt sÄ lÄngt frÄn Rom och det förstÄr ju vem som helst att inte fan kan man resa nÀra 100 mil för att Àta en tallrik spaghetti med nÄgra gamla kÀrringar som bara tjattrar pÄ ett obegripligt sprÄk hela tiden och sÄ gÀller det att hÄlla jÀmna steg med Joppe HÀstskit och Gunnars grabb dÀr de vÀntar vid andra bord i Rom och Milano som dignar av pasta och immiga buteljer.

Majistern ska skriva tvÄ böcker pÄ lika mÄnga veckor ocksÄ. Det gör han sÄ klart gratis och klarar han lÀtt medan det kÀllarsvala vita vinet rinner ner mellan tuggorna. Skitbra jobb, skrockar Majistern belÄtet och torkar sig om munnen med skurtrasan under hakan.

birro2

Och ingen finns vĂ€l som tror att gamle fotbollstrĂ€naren LagerbĂ€ck ‘erkĂ€nner’ sin okunskap om italiensks lag. Han ‘visar’ eller ‘demonstrerar’ om Ă€n motvilligt hur lite han vet om italiensk fotboll.
Fy fan vilken pyramidal okunskap om det svenska sprĂ„ket Majistern â€˜Ă„dagalĂ€gger’!

birro3

Majistern kan inte heller mycket om fotboll. Han tror att fotboll spelas bĂ€st och vackrast i hela vĂ€rlden – i Italien. Det var vĂ€l dĂ€rför Arsenal FC spelade tröjorna av SSC Napoli i Champions League i gĂ„r och AC Milan lyckades klara oavgjort mot AFC Ajax efter en hysteriskt feldömd straff pĂ„ tillĂ€ggstid.
Tidigare har italienska mĂ€starna Juventus FC nĂ„tt hedersamma 1−1 mot FC Köpenhamn. Alltid nĂ„got i det bibelsvarta italienska fotbollsmörkret.