this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Allmänheten varnas eller På pin kiv

Läses på egen risk. En hink lugnande bredvid datorn rekommenderas.

birro1

En sur och rutten disktrasa full av matrester för att göra rent i sängen??! Hur snuskig och ohygienisk kan en människa bli: hela karl’n är en sanitär olägenhet och en soptunna på två ben!
Jag använder en disktrasa till att torka av diskbänken med. Matrester etc försvinner i avfallskvarnen.

birro2

Satans förbannade jävla busshelvete! Längst bak vid motorn där det är som varmast: sjuttiosju gånger hetare än Nebukadnessars brinnande ugn. Anmäl anmäl anmäl och se till att den ondskefulle busschauffören får sparken redan i eftermiddag! Och så hoppar det sista trappsteget på bussen upp från ingenstans och sätter ett hämnande krokben för Majistern när han ska stiga av… Tacka fan för att man blir förbannad då!
Bara det att det INTE FINNS några ‘trappsteg’ på bussarna i Stockholms innerstad: det är bara att stiga rakt in och rakt ut och jag tror att det är likadant i de flesta andra städer i Sverige. För att underlätta för resenärer i rullstol och andra rörelsehindrade går bussarna rent av att sänka ända ner till trottoarnivå med hjälp av hydrualik. Fiffigt, va?
Fast raglande fyllon kan man aldrig gardera sig mot: de faller som käglor och huller om buller överallt hur man än gör.

birro3

Det är den sista torsdagen i juli och nästan inga människor i stan för alla är på semester. Men längst bort på Södermalm hukar stadens värsta slödder böss och skarn vid övergångsställen och bakom varje gathörn för att lurpassa på Majistern och mucka gräl när han stiger av bussen.
Häromdagen var det en ung tjej i solglasögon som snackade i mobilen och pekade åt Majisterns håll på tåget mellan Göteborg och Halmstad, så att tågkonduktören fick stå ‘mellan vagnarna’ i en och en halv timme för att övervaka den ömtålige Majisterns bräckliga person.
I går var det en medelålsders dam som hånskrattade åt honom och så en buse med hästsvans bara en sån sak! som satte in en stenhård knätackling på Majistern just som han var på väg att kravla sig upp från trottoaren efter att nästan ha fallit handlöst ur bussen. Matchstraff och två års flanörförbud!

birro4

Hur dum kan en människa bli? Svar: lika dum som Majistern! Det kryllar inte just av lekparker på Södermalm men desto fler närbutiker och små trevliga kaféer i varje kvarter runt Högalidsgatan, där man kan hämta sin take awaylunch om man är för lat för att göra i ordning sin egen hemma. Jag kan nämna minst ett dussin inom bara några minuters gångavstånd från Hornstull.
Vad är det också för en dåre som tar bussen detta vedervärdiga och ondskefulla fortskaffningsmedel där chaufförerna är konstant oförskämda och nödhammare på rymmen virvlar omkring bland passagerarna för att hämta lite käk för att ta med sig tlll Lasse i Parken när man lika gärna och rent av hellre kan köpa lunchen direkt av Lasse? Då slipper man vandra vilse i skoningslös ökenhetta bland gungor och rutschkanor också.
Eller skulle lunchen inhandlas på Grand Hôtels catering? I såna fall ringer jag alltid först. Och så levererar Dahlgren själv i limousin med chaufför i livré och vita vantar. Det är bara underklassen som åker buss.

Den självklara frågan inställer sig omedelbart: hur full var Majistern i går morse?

birro5

För säkerhets skull? Gärna det. Men stig inte upp förrän du har sovit ruset av dig: du kan trassla in dig i snuttefilten annars och bryta benet när du halkar på den mögliga disktrasan med matrester du glömde i tevesoffan i går.

birro6