this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Waitin’ for a fridge

[Correspondence Caroline 25 Sequel to: Treasure-hunters on the taiga]

Sedan vi skickade i vÀg charterresenÀrerna pÄ villovÀgar rakt ut i den sibiriska taigans stora och tomma Ingenting har inte mycket hÀnt hÀr vid Black Bear Creek pÄ Kamtjatka. Mr Black och Mr Blue och jag har företagit nÄgra enstaka förströdda rödvinsraider mot druvodlarna i Ojmjakon, men nÀstan alltid har The Mammoth Marauders hunnit före och druckit ur det lilla som fanns.
Det gĂ„r ett rykte hĂ€r pĂ„ tundran om att kylskĂ„psodlingen pĂ„ Saturnus tillfĂ€lligt Ă€r nerlagd, fast den egentligen borde öka produktionen Ă€nnu mer, men ingen vet om det stĂ€mmer. Om det Ă€ndĂ„ gör det ligger de i frack pĂ„ Hopplöshetens udde strax risigt till nĂ€r isen smĂ€lter och vattnet stiger och bara de som bor pĂ„ Åsöberget i Stockholm klarar sig frĂ„n att drunkna.

Waitin’ for a fridge

PDF som (kanske) Àr pÄ vÀg att undsÀtta oss lÀr dröja ett tag Ànnu: det sista vi hörde var att de spelade bort sina pingvinpengar pÄ rouletterna i Monte Carlo och Macao.
DÀrför har Mr Blue skickat en nödraket som han tillverkade av tvÄ tallkottar och en rostig skruv och ett bubbelgum till Punxsutawney Phil och hans groundhogs i Punxsutawney PA i USA, med begÀran om omedelbar assistans.
Tanken Àr att de ska grÀva gÄngar till oss hela vÀgen dÀrifrÄn till oss pÄ Kamtjatka, sÄ att vi kan komma hÀrifrÄn den vÀgen. Men de mÄste vara mÄnga och grÀva stort, för Mr Black och Mr Blue Àr inte just nÄgra murmeldjur frÄn Pennsylvania.
Men alla murmeldjuren pustar just nu ut efter festligheterna pÄ Groundhog Day i onsdags: om det Àr molnigt nÀr murmeldjuret tittar ut frÄn sin hÄla den dagen kommer han fram och dÄ blir det strax vÄr, men om solen skiner och murmeldjuret ser sin egen skugga smiter han tillbaka in i hÄlan igen och vintern kommer att vara ytterligare sex veckor.
I onsdags var himlen completely overcast i Punxsutawney PA och vid sÄdana tillfÀllen blir det alltid ett rÀtt utdraget firande efterÄt.

On a very cloudy day in Punxsutawney PA

NÀr det blir mörkt ska vi ge oss ut pÄ tundran och gillra nÄgra djÀvulska fÀllor för strÄtrövarna The Mammoth Marauders, sÄ att de trillar i salpetersyresjöarna strax bortom horisonten i vÀster dÀr en evig och illaluktande röd rök stiger över trÀdtopparna.
Sedan Àr mammutmarodörerna nog inte sÄ stöddiga mer.