this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Slå ihjäl den jäveln

En gång skrev farbror Fiskmås att han ”aldrig har fattat grejen med Bob Dylan”. I dag säger han att det sannerligen var på tiden att Dylan fick Nobelpriset i litteratur. Snacka om eländig hycklare och lismande farisé! Hela hans skitnödiga och genomfalska attityd är motbjudande!
1969 föreslog jag i Sveriges Radio att Dylan skulle få Nobelpriset. Då blev jag hånad och utskälld och idiotförklarad av landets samlade kulturelit. Det skrevs hundra indignerade artiklar och människor krävde att jag skulle få sparken från radion. Slå ihjäl den jäveln! tyckte en finsmakare i Svenska Dagbladet.
Det tog bara Akademien 47 år att hinna ifatt en Varulv på språng. 1969 var Fiskmås inte född. Elfriede Jelineks utmärkelse 2004 var ett pajaspris och ett dåligt skämt. Alldeles i samma klass som prisen till Pearl Buck 1938 och Elias Canetti 1981. Jag kan förresten lova att Fiskmås aldrig har läst en rad av Fo.

birro2

Buck och Canetti och Jelinek är inget annat än en förolämpning mot bjässar som André Gide och TS Eliot, Faulkner och Hemingway, Albert Camus och John Steinbeck och Samuel Beckett. Det är valen av Martinson och Jelinek och Pinter och Tranströmer också.
Nu fattas snart bara Thomas Pynchon och Cormac McCarthy i raden av nobelpristagare. Sen lovar jag att aldrig klaga på Akademien mer.

birro