this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Enbenta män och ett slarvigt mord

Får jag fråga? Vem i helvete tror majister Muffins att han är som dag ut och dag in har den enastående fräckheten att knäppa varje annan människa på näsan och anklaga henne för att vara en känslokall fyllerist som ingenting förstår och dessutom saknar medkänsla med terrorns offer?
Hur fan tänker idioten? Jag menar, hur fan tänker han INTE! Eller är det träskallen själv som står där och vinglar bakfull och dan i kön till Pepes pizzeria i Botkyrka tillsammans med andra trötta Bajen boys som har kommit till förorten från de dimhöljda bergen på Söders höjder?
Vadå? Jag har aldrig varit bakis en nyårsafton i hela mitt liv för jag firar inte nyår på det viset. Eller rättare: jag firar INTE ALLS och har aldrig gjort det! Vad är det att fira? Att dagen efter det vi kallar nyårsafton är en annan dag redan i morgon? Det kommer alltid en ny dag efter i dag precis som det har gjort i alla tider. Förresten är jag inte säker på om det finns något som kan kallas TID utom som en konstruktion av människan för att hon inte ska komma för sent till bussen eller missa Tipsextra i teve på lördag. Det kanske inte finns någon tidpunkt som är mer speciell än någon annan heller: det kanske inte går att hitta någon punkt som är mer ”nu” än andra.
Det finns människor som säger att det finns rumtider också och rum som är krökta men det tror jag inte på: vem har nånsin sett ett rum som är krökt!

Nej, Håll käften din fåntratt och stå där och krama ditt blödande bultande hjärta i dina kupade händer om du tycker att en sådan löjlig position klär dig och ditt klena förstånd men lämna för fan oss andra I FRED! Fattaru inte att anständiga människor MÅR ILLA av din eländiga rappakalja och gallimatias!

Förresten är redan rubriken på Muffins synnerligen enfaldiga text felaktig. Låt ALDRIG ditt hjärta bli etc är den korrekta ordföljden. Vår tids viktigaste fråga är naturligtvis inte heller en vettvillings hjärta i en kupad [sic] hand. Det är mycket viktigare att människor inte får tillåtas att skjuta vargar hur som helst och att isbjörnen i Arktis ska får fortsätta klubba en och annan polarsäl på isen och pingvinerna i andra änden av klotet ska ha nånstans att åka rutschkana! Jo, just änden! Eftersom jorden inte är rund utan mer korvformad, vilket dr de Selby övertygande redogör för i Flann O’Briens mycket märkliga bok Den tredje polisen som handlar om ett slarvigt mord och enbenta män och livet efter döden men ändå mer om cyklar. Om du inte har läst den: låna genast mästerverket Den tredje polisen på närmsta bibliotek. Gör det nu på stört och sätt i gång att läsa direkt! Annars har du bara dig själv att skylla!