this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bara för mycket

Det finns ingen i hela vÀrlden som skriver fulare Àn Majistern. Inte dummare heller. Allt han rör vid gÄr Ät helvete. SprÄkförstÄelsen. TontrÀffen. Musikaliteten. Stavningen och grammatiken ska vi inte tala om.
Det borde vara straffbart att skriva sÄ överlÀgset underlÀgset.

Jag vill att hatarna ska fÄ det azurblÄ fingret i ansiktet. Jag vill skriva en dikt pÄ tusen nya sprÄk. Jag vill dansa med frÀmlingar. Jag vill ha betalt för att jag vÄgar vara en romantisk idiot.
Jag villa ha gryning till kaffet och kaffe till gryning. [
] som man rör vid nĂ„gon som tröstar efter vatten. Shakespeare skulle inte kunnat skriva en bĂ€ttre intrig. [
] nĂ„got som kĂ€rringen med det blĂ„ hĂ„ret vĂ€grat plocka upp efter sin pudel.
Man hade hela vÀrldens lÄngfinger i ansiktet. Innan första matchen hukar man i grÀnderna. Man bÀr sin azurblÄ tröja som en motstÄndsman.
Jag Àr för nervös för att gÄ ut. Det flimrar för ögonen. Jag börjar grÄta. Allt Àr bara för mycket. Nerverna pallar inte. Jag gÄr ut i Venedig inlindad i en flagga.

Och inte har fanskapet lÀst en rad av Shakespeare heller. Han kom aldrig sÄ lÄngt. KP och Knasen kom i vÀgen: de blev ocksÄ bara för mycket för Majistern.

beetle

Just nĂ€r du trodde att det vĂ€rsta var över – dĂ„ kommer det mer. Och inte kĂ€nner Majistern Uffe heller, det Ă€r bara som han hittar pĂ„.
Men Majistern snackar gĂ€rna bort en stund pĂ„ en bĂ€nk med stadigaste fyllot i kvarteret dĂ€r vĂ€rsta söderkisen bor. Och tro’t eller ej: fyllot pĂ„ bĂ€nken Ă€r en aktad kollega till hĂ€ftigaste infödda kisen och nu ska kollegan strax supa ihjĂ€l sig.

NÀr jag gÄr nerför trappan frÄn vÄrt hus och ner i den lilla parken ser jag nÀstan alltid omrÄdets stabilaste fyllo sitta pÄ den gröna bÀnken.
En förmiddag nÀr jag ska ner för att bada ropar han pÄ mig och jag gÄr dit. Han Àr packad men stabil. Han Àr extremt ovÄrdad men vÀltalig. Jag sÀtter mig bredvid. Han frÄgar mig hur det gÄr med nykterheten och jag svarar att det gÄr bra. En bra dag Àr det ingen kamp eller strid ens. Han nickar Ät detta, tyst, skruvar sedan av korken pÄ en flaska sprit och dricker.
Han frÄgar hur det gÄr med skrivandet och jag svarar att det gÄr bra.
Sedan berÀttar han att han sjÀlv Àr författare och har givit ut nÄgra böcker. Jag halar upp min mobil och söker pÄ hans namn och visst stÀmmer det.
Nu sitter han dÀr. Han sÀger att han förlikat sig med sitt öde. Han vet att han ska dö av spriten.

TÀnk bara vad Shakespeare hade kunnat göra av det! Eller Mort Walker?

hamlet1

hamlet2