this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

SvimfÀrdig

1973 gav Norman Mailer ut en biografi över Marilyn Monroe med titeln Marilyn. Det Àr vÀl inte det bÀsta Mailer har Ästadkommit genom Ären, och han anklagades Àven efterÄt för att ha plagierat stora stycken i boken ur andra författares verk. Kanske hade han fÄtt Nobelpriset i litteratur tre Är senare ocksÄ, dÄ USA firade sitt 200-Ärsjubileum och alla prstagare var amerikaner, om det inte hade varit för Marilyn.
Men Mailer hade brÄttom: han behövde pengar för att betala underhÄll till mÄnga barn och flera före detta fruar.

NÄgra Är senare Äkte jag med Mailer i en taxi frÄn hotell Sherry Netherland vid Central Park South till The White Horse Tavern pÄ Hudson och Elfte gatan i West Village. Det sÀgs att Dylan Thomas svepte arton whisky pÄ The White Horse innan han gick ut pÄ gatan och dog i november 1953. Andra kÀnda gÀster Àr Jack Kerouac, Bob Dylan, Jim Morrison och Hunter S Thompson.
Det var i alla fall pÄ Vita HÀsten som Mailer tillsammans med Ed Fancher och Dan Wolf grundade den klassiska alternativa veckotidningen The Village Voice i oktober 1955. Mailer trÀffades dÄ alltid pÄ tavernan klockan tvÄ vissa dagar. Han bodde i en tvÄrummare alldeles i nÀrheten, och dit kom det alltid folk för att hÀlsa pÄ. Bara det att gÀsterna nÀstan aldrig gick sedan. DÀrför tyckte Mailer att det var lika bra att de fick komma till The White Horse i stÀllet. Och gÄ hem nÀr haket stÀngde. PÄ 70-talet Àgde Mailer fortfarande tio procent av The Village Voice.
I taxin frĂ„gade jag Mailer hur det var med den dĂ€r boken om Marilyn. Han medgav att han kanske hade slarvat lite. Men hur var hon att trĂ€ffa? undrade jag. I never met her in my life. Jag höll pĂ„ att trilla ut genom bakdörren pĂ„ bilen. Men om du hade trĂ€ffat henne, hur tror du dĂ„…? I probably would have fainted.

Klasssikt hang-out i NYC