this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

För alla som hatar litteratur

Liza Marklund och den amerikanske bÀstsÀljarmaskinisten James Patterson har skrivit den mest spÀnningslösa thriller jag nÄgonsin har lÀst: Postcard Killers. En bok för tolvÄringar med smak för blod och usla sexskildringar. Huvudpersonen Àr amerikansk polis. Gissa vad han heter? Jacob Kanon. Bara skojigt nÀr man lÀser det pÄ svenska. Jacob Kanon. Som Putte Pickadoll. Alltid laddad. Skjuter först, tÀnker helst inte.
Kvinnan i boken hetter Dessie Larsson: hon Àr bÄde kriminolog och kriminalreporter pÄ en svensk kvÀllstidning. NÄgon som har hört den historien förut? Kanon har kort stubin och kör huvudet i vÀggen. Larsson har cykelhjÀlm och löser gÄtan med de konstintresserade och vykortsskrivande seriemördarna.
Det förvÄnar inte. Detta hade Kalle och Eva-Lotta gjort lika bra.
Dessie skildras som man kan förvĂ€nta sig. Först Ă€r hon lite lesbisk. Sedan faller hon för Kanon och hans rediga don. Även upplösningen slĂ„r ett slags vĂ€rldsrekord i populistisk idioti.

Du lÀser ut pÄ en kvÀll: texten Àr tryckt med stora bokstÀver och kapitlen Àr jÀttemÄnga och lika korta. Liza Marklunds och James Pattersons elÀndiga Vykortsmördarna en utmÀrkt bok för den som inte vill fÄ ut nÄt av att lÀsa.

Tuffare titel pÄ engelska?