this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Majister med brallorna nere

AC Milan–Tottenham Hotspur FC 0–1 pĂ„ San Siro aka Stadio Guiseppe Meazza i Milano och Ă„ttondelsfinal i Champions League.
Som ett skÀmt ostron för Majistern att svÀlja. Men han gör det som portieren pÄ Grand HÎtel i Stockholm tar emot sina gÀster: med diskret och subtil vÀrdighet.

Ingen som sÄg matchen kunde undgÄ att lÀgga mÀrke till sÀrskilt de italienska spelarnas uppseendevÀckande regelbrott. Jag kunde rent av sÀga: deras konsekventa kriminalitet pÄ planen.
Zlatan Zlatan Zlatan kör stĂ€ndigt med fula efterslĂ€ngar och alltid med armbĂ„garna i höjd med axlarna. Jag tror att Zlatan Zlatan Zlatan Ă€r en av de ‘fulaste’ och dĂ€rför fegaste spelare som har sparkat pĂ„ en boll.
Bara det att i Sverige fÄr man inte sÀga sÄ: dÀr faller alla i koma sÄ snart rötÀgget frÄn RosengÄrd ryter Ät nÄgon misshaglig journalist eller rent av en hel tevekanal att dra Ät helvete. Och sÄ gör de det!
Sedan krÀlar de exkommunicerade i stoftet och gruset runt Zlatans fyrtiofemmor i ett halvÄr tills de kanske fÄr lov av flickvÀnnen att tilltala il Magnifico igen. Creepy.

Men just i gĂ„r var det andra som var Ă€nnu vĂ€rre. Milans innermittfĂ€ltare Mathieu Flamini kapar Hotspurs back Vedran Ćorluka med dobbarna först och en halv meter ovanför marken i en av de mest brutala tvĂ„fotstacklingarna nĂ„gon har sett pĂ„ en fotbollsplan. Om jag hade farit fram sĂ„ pĂ„ Fyris torg i Uppsala hade jag fĂ„tt tre mĂ„nader i fĂ€ngelse. Minst.
Flamini fick ett blekt kycklinggult kort av domaren och en klapp pÄ huvudet av trÀnaren: SÄ ja, lilla gubben. Spela vidare nu.

VadÄ? Jag har vÀl inte gjort nÄt?

Och sÄ den dummaste av allihop pÄ planen, och det Àr han dessutom nÀstan alltid nÀr Milan sparkar boll: fotbollshuliganen pÄ riktigt Gennaro Gattuso som brÄkar med allt och alla som kommer i hans vÀg.
I gÄr varnades han för en ful tackling och tog strypgrepp pÄ Hotspurs avbytarbÀnk och Àven grÀsmattan fick sig en omgÄng innan blÄdÄren i bar överkropp skallade motstÄndarnas trÀnare efter slutsignalen och gav avbytaren Sebastien Bassong en rak höger i ansiktet.
Det sista man sĂ„g av gangstern Gattuso var nĂ€r han i ett nytt vansinnes utbrott hotade att spöa upp hela jĂ€vla fuckin’ Hotspurs i spelargĂ„ngen efter matchen.
Att Gattuso Àr sitt lags kapten förbÀttrar inte hans chanser att fÄ en friande dom av FIFA. Dessutom Àr det sÄ hÀr Gattuso alltid upptrÀder nÀr han spelar fotboll och Àven bara alltför ofta nÀr han inte gör det.

Subtilt kolsyrad vÀrdighet
pÄ italienska

VadĂ„? Det var bara ett brĂ„k, uttalar sig Milans trĂ€nare Massimiliano Allegri ‘med vĂ€rdighet’ om Gattusos upptrĂ€dande. It was just a scuffle.
Majistern hakar pĂ„ med cyklopens enda öga: För övrigt anser jag att Gattuso Ă€r en hjĂ€lte…

Vilka som Àr Majisterns vÀrderingar sÄvÀl pÄ som utanför planen Àr kÀnt sedan lÀnge och har Àven flera gÄnger uppmÀrksammats pÄ den hÀr adressen. Nu fick vi se det i tryck ocksÄ nÀr Majistern stolt framhÀver sin enkelspÄriga fascination för det brutala vÄldet.
SÄ beter sig endast en vettvilling och Ànnu vÀrre Àr det att Expressen publicerar. Det Àr möjligt att Gattuso har spelat sin sista match för Milan och jag hoppas att Majistern har skrivit sin sista krönika i Expressen ocksÄ.

Have you seen dignity?